Tuesday, 8 April 2014

Trip Kuala Lumpur ke Krabi Via Hadyai Siri 2

Indra Hotel, Lee Gardens & Kim Yong Market.

Hari Kedua (Khamis pagi)

Kami bangun pagi solat sebelum ke Kim Yong Market. Cari Makan. Lena juga tido di Indra Hotel. RM 50 semalam. Alamat ; 94 Thammanoonvithi Road, Hadyai Thailand. Tel (074) 245886, 243916, 223526-30. Fax (074) 238110.

Gambar-gambar kami yang berikut adalah di sekitar Hadyai. Pagi hari sebelum bertolak ke Krabi. Perjalanan ke Krabi adalah selama 4 jam dari Hadyai.

 Cinta di Lorong Hotel Indra

 Papan tanda Indra Hotel

 Lee Gardens : tempat lepak utama saya. Macam-macam ada di sini

 Tuk-Tuk : Kenderaan awam di Hadyai

 Konsortium Bus Express : Selain bus, agen hotel, tukar duit dan mini van ke pantai-pantai seperti Krabi & Phuket di sediakan.

Beli Sarapan pagi di Kim Yong Market

Suasana Pagi di Kim Yong Market

41 comments:

  1. Wow.. cantik.. terbaik. Salam ceria & selamat melancong.. :)

    ReplyDelete
  2. comel la tuk tuk tu abg khai
    penuh manusia di sana, harmoni
    aritu plan nak ke hat yai, xjd, coz semua x sihat lepas blk dri jakarta
    tgk pic dlm ni geram pulak rasa..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga hajat dihati tercapai suatu masa nanti. Amin,insyallah.

      Delete
  3. Memang cantik.
    Best je tempat yang di lawati

    ReplyDelete
  4. ada mknan halal tu yg ptg ... honeymoon memanjang . jeles sih .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada masa mesti honeymoon memanjang suami isteri.

      Delete
  5. kalau p snaa..mugkin saya pling teringin nak naik tuk2 sbab tgok cerita bangkok nampak cool je benda tu he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naik tut-tut, bas, keretapi, kapal terbang... Semuanya best...

      Delete
  6. senag dapat makanan halal tak di sana? menabung digi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai orang Islam di sana. Senang juga mendapat makanan halal. Tapi mahal sikit berbanding Malaysia.

      Delete
    2. boleh la pergi ke sana satu masa nanti, insya-Allah.. :D

      Delete
  7. macam best jer...sy pernah pergi bangkok jer...gambar2 abg din memang buat macam saya ada kat sana plak..hehehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  8. kat phuket pun ada muslim gak eh ?? tringin nak travel..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai umat Islam di Phuket. Pergi jangan tak pergi. Moga tercapai niat di hati.

      Delete
  9. fuhhh... best3... teringinnya.. huhu

    ReplyDelete
  10. Makanan apa yang istimewa di Kim Yong Market?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasi kuning ayam rempah atau nasi pulut ayam goreng rempah. Pulut mangga pun sedap juga. Itu antara makanan yang saya biasa beli di Kim Yong Market.

      Delete
  11. Hatyai dah lama saya tak ke sana..
    nak pergijer takut.. takut... (suami lertu...) kita okjer...
    saya nak baca yang satu dulu...

    ReplyDelete
  12. terbaik...travel ni kalo dirancang.... kita boleh dapat yang murah... tapi penuhi apa yang kita nak....

    ReplyDelete
  13. seronok di sini ya banyak buah2an yg dijual n makanan pun xmeragukan sbb nampaknya ramai org Islam di sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang senang nak jumpa orang islam. Kebanyakan Islam Thai Selatan boleh berbahasa Melayu.

      Delete
  14. nampak menarik, tapi saya tetap takut! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga anda boleh mengatasi masalah ketakutan dan kebimbangan itu..Itu doa saya selalu.

      Delete
  15. wow....bestnyee dapt travel tmpt org yeaa...

    www.notashalimar.blogspot.com
    follower baru #281

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih..Selamat datang. Selamat membaca. Moga anda dimurahkan rezeki.

      Delete
  16. baru perasan abang panggil wife abang tu Cinta.. soo sweet.. hhihihihhih...

    ReplyDelete
  17. Mlm2 depan lee gardens tue ada pasar malam.. mmg happening!! =D

    ReplyDelete
  18. Oh, dekat sini pun ada bas konsortium ya.

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. aik.. tuktuk bukan yg roda 3 tu ke..?

    ReplyDelete