Thursday, 8 May 2014

Hadyai Night Life (Krabi Via Hayai Siri 21)

Malam-malam di Hadyai

Hari Keempat (Sabtu Malam)

Kami tiba di Hadyai dari Krabi lebih kurang jam 730 malam. Kami bermalam di Indra hotel sementara menunggu siang. Ini kerana kami akan bertolak dengan Bas Ke Kuala Lumpur jam 12.00 tengah hari. Berikut adalah kegiatan malam kami di Hadyai. Kami suka lepak di kawasan berdekatan dengan Lee Gardens.

 Ice Cream Kelapa @ Ice Cream Machine Tank

 Kempen Earth Hour Thailand 2014

 Teh Tarik and Nasi Lemak

 Cucuk-cucuk ala Dim Sum

 Kegemaran kami

 Lee Gardens

 Stall Cucur ala Dim Sum

 Stall Pulut Manga dan Pulut Durian

 Abang-abang Askar

 Kawasan kegemaran kami bila berada di Hadyai

52 comments:

  1. Replies
    1. Memang terbaik...Jauh berjalan luas pengalaman.

      Delete
  2. Suka kat sini sebab banyak peniaga Muslim dan mudah dapat makanan halal. Tapi kawasan Lee Garden ni selalu jadi sasaran bom... kenapa ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawasan itu padat dengan pelancong... Mudah jadi sasaran. Untuk huru hara negara. Mudah dibom tanpa dikenali. Sesak betul kawasan itu...

      Delete
  3. Banyak jugak makanan menarik di sana.. :)

    ReplyDelete
  4. Jln2 mcm ni mmg menyeronkkan.. sgt2 best.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best sangat. Syukur di atas nikmat yg tak terhingga .....

      Delete
  5. wow sungguh mnyelerakan makanan yg dijual..
    tambahan dgn shoot gambar makanan tu nampak awesome
    teringin juga nak mrasa night life dkat thailand :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Datanglah sini. Belanja sini murah je. Datang ramai-ramai lagi murah.

      Delete
  6. nak sangat pergi...tapi belum ada rezeki..

    ReplyDelete
  7. banyak gerai2 halal di sini...ada nasi lemak..mcamana nasi lemak siam ni..mcm kat Malaysia ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama je. Tapi depa punya pun sedap .. Pasal saya suka sambal dan ayam goreng depa yg berratus rempah.

      Delete
  8. Wah, Kat Thailand pun masih banyak tulisan melayu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulisan Melayu banyak di kawasan Thailand Selatan.

      Delete
  9. rasanya penjual di gerai tu pun pandai cakap melayu kan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang fasih berbahasa Melayu...senang nak berurusan..

      Delete
  10. sedapnya dimsum tuh, colorful betoi ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cinta penggemar utama.. Jarang dapat makan di Malaysia. Halal pulak tu. Very the chinese style.

      Delete
  11. hadoi... dah la baca time2 ni rasa lapar lak... hehe...

    ReplyDelete
  12. Rindu nak p hatyai lagi.. Tp takut nk p sebab baru nie dgr2 ada kejadian bon lagi..

    ReplyDelete
  13. Saya pun seronok kalau ke Hadyai sebab dapat makan halal yang sedap. Yang paling saya suka ialah tomyam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tom yam depa memang sedap... Kalau ke Thailand mesti cuba. Rugi kalau tak cuba.

      Delete
  14. Salam Perkenalan.
    Jom join GA saya :)
    http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/05/happy-hour-giveaway_5.html

    ReplyDelete
  15. Dulu JM ke Hatyai stay di Lee Garden tu..mmg meriah sbb gerai2 mkanan cukup byk..teringin nak mkn pulut + mempelam..bila belim masuk billik masa...mempelam nyer MASAM huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap pulut mangga. Favorite saya tu... Boleh buat sendiri...

      Delete
  16. malam-malam pi cari makan takpaa...jangan cari lain naa..guwau je..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bini sentiasa jadi body guard.. Entah bila le dapat melencong... Nanti kena pancung lalu jadi hantu puchong...

      Delete
  17. pulut mangga, pulut durian. pasti enak ya Pak Lim. kreatif orang sana bikin pulut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Enak bangat.. Orang Thailand sangat kreatif dan inovatif

      Delete
  18. shopping lat pasar mlm smbil makan2 best tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suatu kesyukuran dan kenikmati yang dikurniai Allah yg tak terhingga.

      Delete
  19. hadyai best tapi selalu kena bom .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang kala takut juga bila kena bom. Tapi hati ini tak pernah serik... Pasal saya kaki jalan.

      Delete
  20. tahniah kerana berjaya tersenarai dalam top komentator
    http://syukurnyasihat.blogspot.com/2014/05/top-komentator-blog-april-2014.html

    ReplyDelete
  21. wahh...hadyai ade jual nasi lemak rupanya..best..best...best..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasi lemak depa sedap sangat... Saya suka...

      Delete
  22. Uiks!! abg askar berkeliaran...rasa mcm tak selamat la pulak..tetampah awal minggu hari tu ada letupan kat hatyai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang Selatan Thai selalu jadi sasaran bom. Namun begitu saya berpegang kepada konsep ajal maut di tangan Allah SWT.

      Delete
  23. Replies
    1. Melancong sebahagian daripada nikmat yang dikurniakan Allah SWT.

      Delete
  24. wah gambar makanan
    lapo dok tengok
    kat sana pun ada teh tarik rupanya...hehe

    ReplyDelete
  25. meriah betul makanan tepi jalan kat hatyai yerk... abang2 askar tu wajib ada la kan sbb sana kan selalu sgt berlaku kes bom meletup...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang abang-abang askar kena ada.....demi keselamatan negara.

      Delete