Wednesday, 28 May 2014

Mabuhay Manila 11 : Intro to Manila Ocean Park

  1. Amusement Park

  2. The Manila Ocean Park is an oceanarium in Manila, Philippines. It is owned by China Oceanis Philippines Inc., a subsidiary of China Oceanis Inc., a Singaporean-registered firm that has operated four oceanariums in China. Wikipedia 
  3. Address666, Behind Quirino Grandstand, Luneta, Manila, Metro Manila 1000, Philippines
  4. OpenedMarch 1, 2008
  5. Area7,998 ft² (743 m²)
  6. Phone+63 2 567 7777  


 Tiket masuk Manila Ocean Park P900 (RM72). 9 Wonder, 9 attractions. Tiket yang paling murah pada waktu itu, P550 (RM44). Kuranglah wondernya.

 Wajah-wajah Pinoy

 Hotel H2O dan Oceanarium


 Birds of Prey Kingdom : One of the attractions.





 Cinta dan Kedai-kedai Jualan

 Jellies Exhibit






40 comments:

  1. Mahal juga ye KTK masuk Manila Ocean tu.. hehe tiba jadi tak wonder ye :)

    ReplyDelete
  2. bestnya.. bestnya.. bestnya...

    ReplyDelete
  3. wah mahalnya! apa yang wonder sangat tu

    p/s - baru dapat tahu kemangkatan sultan perak tadi. takziah ye orang perak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alfatihah..semoga rohnya dicucuri rahmat.

      Delete
  4. menarik tempat ini...awek2 pinoy pun cantik2..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. Pinoy pinoy putih-putih cantik-cantik, boleh bawa 1 buat oleh-oleh ??...hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ambaoi....Silakan adik Gunadi buat oleh-oleh dari Filipina.

      Delete
  6. Hahaa.. semua kat atas tu bukan tengok permandangan... tp tengok awek pinoy pulak hehee.. :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awek Pinoy memang cantik...itu di antara tarikan ke Filipina.

      Delete
  7. seronoknya dapat ke manila. hehehe
    adarain.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang seronok...ada rezeki saya nak ke sana lagi.

      Delete
  8. Baru balik cuti, terus singgah sini...

    ReplyDelete
  9. Eehhhh kat sini pun ada ocean park? Ingatkan di HK je, ada roller coaster x, jm ni pantang nampak rolloer coaster kaki mesti dh x jejak tanah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada roller coaster...itu yang sayangnya..kalau tak menjerit gila-gila...

      Delete
  10. mak ai cunnya org pinoy ya bro..
    menarik jga suasana kat manila ocean ni!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. depa memang cun.....menarik sangat Manila Ocean ni

      Delete
  11. Jellies dancing sea fairies tu mcm menarik..x sabar nk baca entry penuh..dah dua teasers..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada post tentang Jellies....tengah sibuk..pasal itu banyaknya contest ...masa sangat mencemburui saya.

      Delete
  12. lengkap juga ada pengetahuan tentang hewan laut dan burung, macam di sea world saja

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih kurang sama....tapi ini ada konsep park...jauh lebih gah dan skala besar.

      Delete
  13. monopod batang penyapu detected... kekeke ;p

    wah jellies exhibit tu nampak best! i'm so jelly~ hehehe ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah...mata anda tajamnya..awek pinoy...jelly..banyak jelly next entry...hihihi

      Delete
  14. next time snap gambar masa x de org . tak ler yg kat atas tu dok tgk pinoy jer . heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Filipina dan pinoy tak dapat dipisah dari mata saya...hihihi

      Delete
  15. Waaaah! Nak lagi..

    agak besar juga tempat ni ya.. nak seharian juga habiskan tempat ni hmmm

    ReplyDelete
  16. Seharian untuk habiskan tempat ini..Kami berada di sampai 8 malam.

    ReplyDelete
  17. ingat kat hkg je ada ocean park. rupanya kat manila pun ada ye hehe

    ReplyDelete