Tuesday, 27 May 2014

Mabuhay Manila 10 : Manila Ocean Park

Pacific Sky Wonder

Hari Ketiga (Ahad Pagi)

Sambungan lagi dari entri Mabuhay Manila. Hari ketiga, kami pilih Manila Ocean Park. Saya tak boleh buat banding beza dengan pakej-pakej lain yang terdapat di negara lain. Misalnya Hong Kong, pasal tak pi Ocean Park di sana. Ini adalah Ocean Park kami yang pertama di dunia. Harga Masuk Peso 900 (RM 72). Kira murahlah tu. Kami naik motor roda tiga dari hotel kira-kira 60 Peso (RM4.80). Manila Ocean Park terletak tidak jauh dari Rizal Park. Bagi yang rajin berjalan kaki dan suka bertanya, boleh ketemu punya. kena bertabah je. 

 Pintu masuk ke Manila Ocean Park

 Motor Roda Tiga


 Jalan-jalan masuk ke Manila Ocean Park

 Pakej P 900 : Pakej yang paling mahal dan pilihan kami.

 Transport Service Caj dari Manila Ocean Park ke tempat-tempat pilihan anda


 Guide Map Manila Ocean Park

 Kaunter tiket Manila Ocean Park


 Tiga show ini telah ditetapkan waktunya. Pasal itu last show kami adalah 630 pm

Empat pakej yang ditawarkan di sini

34 comments:

  1. Alhamdulillah dah sampai Manila dah rupanya abg khai and wife hehe :D

    ReplyDelete
  2. alahai.. macam tak puas je saya baca entri ni.. nak juga tengok apa yang ada kat dalam. huhuh hopefully ada next entri pasal ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada next entri pasal Manila Ocean Park...banyak siri pulak tu..takut jemu nanti.

      Delete
  3. mcm-mcm ada...byk juga aktiviti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam-macam. Kami pilih yang asas je. Memang tak menang tangan dan masa. Masa sangat mencemburui kami.

      Delete
  4. menarik jugak tempat ini...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. berbaloi pasal orang di sini cantik dan handsome..

      Delete
  5. waaah ada ikan duyung! hehehe ;D

    ReplyDelete
  6. Salam En. Khai,

    Betul ker kat Manila nie banyak kedai2 yang menjual senjata api secara terbuka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak...kedai jual senjata api adalah secara tertutup....

      Delete
  7. Apakah yang Khairuddin paling suka di sini?

    Apasal ada iklan nombor ekor di atas tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paling suka Oceanarium.....dah padam iklan nombor ekor tu...entah apa depa ni...

      Delete
  8. Replies
    1. Naik pun best....tapi menyeramkan bila naik turun bukit curam....kalau tanah landai ok je,,,best kalau jalan landai.

      Delete
  9. Tak sabar nak ikuti sambungan nyer.. Cantik manila ni kan.. jauh meleset dari apa yang orang kata kan .. huhuhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang jauh meleset dari yang diperkatakan orang...

      Delete
  10. nk tahu apa ygada kat taman oceantu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam-macam ada...bertemakan kehidupan di lautan ...

      Delete
  11. Seronok bersantai kat tempat mcm tu.. bnyk info baru juga yg dapat.. seronok.. :)

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. show itu menarik...tak tengok pasal tak masuk dalam pakej kami.

      Delete
  13. ada jumoa jericho rosales tak? hehe

    ReplyDelete
  14. Wah Pak Lim pilih pakej yang paling mahal. ditunggu entry ada apa saja di pakej termahal itu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada dalam entry akan datang...kena sabar menunggu ...pasal sibuk dengan kerja seharian.

      Delete
  15. persembahan kat ocean park mrk tak beri ambil gambar ke ... nak tgk gak nih .

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh bergambar....cuma ambil masa untuk terbit entri..sibuk dengan kerja seharian.

      Delete