Monday, 19 May 2014

Mabuhay Manila 5 : Kaki Taal Valcano

Berkuda ke Puncak Taal Valcano

Bahagian berkuda ini saya paling suka. Seronok naik kuda. Walaupun jalan-jalannya agak berdebu. Pasal sekarang musim panas. Kalau musim hujan, berbecak pulak. Ini kali kedua saya naik kuda selain berkuda di Gunung Bromo. Penat juga kalau berjalan kaki pasal banyak lagi tempat yang akan kita lawat kelak. Pilihan terpulang kepada sama ada berkuda atau berjalan kaki.













35 comments:

  1. Saya belum pernah naik kuda... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anda mesti cuba naik kuda....best. Sebahagian daripada kenikmatan hidup kurniaan Allah swt.

      Delete
  2. naik kuda lebih berbaloi kan..lagi lagi kalau panas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami naik kuda ikut saranan hang le. Tak mau terponggeh di atas nanti.

      Delete
  3. Wahh... syok jenjalan naik kuda mcm tu ye.. nice.. :) :)

    ReplyDelete
  4. mama sekali naik kuda.. pernah merasa gak la.. hah, tinggi betul rasa..

    ReplyDelete
  5. di kampung ada kuda? niceeeeeee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuda untuk memenuhi kehendak pelanggan...commercial..

      Delete
  6. SERONOKNYA RONDA2 KAMPUNG NAIK KUDA.
    http://karyaku-paridahishak.blogspot.com/LIEBSTER AWARD/HTML

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok ronda Kampung di atas kuda...

      Delete
  7. http://karyaku-paridahishak.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award_19.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti saya lawat blog anda untuk membaca liebster award yang dituliskan oleh anda.

      Delete
  8. tinggi juga mendaki bukit naik kuda...gayat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada yang tinggi dan curam tapi pemandu pelancongan akan menunggang bersama saya. Jadi anda pasti berasa selamat dan terjamin.

      Delete
  9. Satu kuda tak boleh untuk dinaiki berdua Pak Lim ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak dibaginya ejen. Depa memikirkan keuntungan semata-mata.

      Delete
  10. wahhh kuda berambut pink, stylo ala punk rebel gitu... hehee~ ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wanita-wanita Mat Salleh menjerit-jerit apabila melihat rambut kuda saya berwarna pink. Saya pun suka warna kuda tu...warna cantik untuk wanita...bukan untuk lelaki...pasal saya menunggang seekor kuda betina....lemah lembut sifatnya tapi kuat dan laju...

      Delete
  11. Replies
    1. Memang best tapi harga pakej tu mahal berbanding dengan sevice yang ditawarkan...semoga tuan tanah memikirkan hal ini semula....

      Delete
  12. Replies
    1. Pemandangan sangat cantik...sejuk mata memandang.

      Delete
  13. zura pernah naik kuda kat bukit fraser... cuak dan nerves takut kuda tu tetiba mengamuk ke hapa kan.. hahahaha... masa abg ngn cinta naik kuda tu tk rasa terhuyong hayang ke sbb kuda dok mendaki bukit cm tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mau nya xterhuyong hayang zura..sepanjang jalan tu kuda saya asyik nak kejar kuda depan je..mcm berlari2 pulak dia masa mendaki bukit tu..dah la jalan nya sempit, kat sebelah jurang..silap terpelecok kaki kuda mau terhumban ke bawah..

      Delete
  14. sepanjang perjalanan tu naik kuda ye
    gerun tak? tak penah naik kuda...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gerun juga sebab masa naik bukit tu kuda saya mcm berlari kejar kuda depan..last2 budak bawa kida tu naik sekali blkg saya utk kawal kuda tu..

      Delete
  15. Replies
    1. Di sini banyak sangat kuda...kuda salah satu objek biasa di sini.

      Delete
  16. Berapa tips yg perlu di sediakan kalau melancong ke philippines

    ReplyDelete
    Replies
    1. bergantung kepada kita...bagi ikut kemampuan kita...bagi sikit jangan tak bagi...depa suka mendesak.

      Delete