Sunday, 1 June 2014

Mabuhay Manila 12 : Jellies Dancing Sea Fairies

Jelly at Manila Ocean Park

Di sini kami melawat 7 wonder. Jelly fish ini adalah salah satu wonder. Ini adalah wonder kami yang pertama. Masih banyak lagi post. Standard le. Minggu lepas adalah minggu yang sibuk buat saya. Macam-macam tugas yang perlu disiapkan. Di sini pun macam-macam jelly fish yang ada. Saya baru sedar ada beranika jenis jelly fish yang wujud di dunia ini. Beranika species jelly fish yang ada.  


















34 comments:

  1. Assalammualaikum...khai,

    jelly fish nie... jenis beracun kan. Ada kes orang kena jelly fish nie bawak maut... apa beza ampai2 dengan jelly fish adakah sama?.

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ampai-ampai sama dengan obor-obor.. Jelly fish dalam bahasa Inggeris. Semua merujuk kepada benda yang sama.

      Delete
  2. Wah .. bermacam jenis Jelly Fish ye KT..meriah sungguh didalam tu.. tapi tak boleh pegang lah ye.. takut kena gigit kan..

    ReplyDelete
  3. Wowww.... ralit idah tengok... tak pernah lagi idah tengok jellyfish byk camtu... cantik sangat... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak sangat..saya pun tak pernah tahu sehingga ke pameran ampai-ampai di Manila.

      Delete
  4. comel comel jellyfish tu. Hope malaysia boleh buat tempat macam ni. Bestnyaaaaaaa

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. macam-macam colour...ingat satu warna je.

      Delete
  6. MCM2 RUPA JELLYFISH YA...DULU2 SELALU TERJUMPA JELLY FISH TERDAMPAR DI PANTAI XBERANI NK MENYENTUHNYA SBB BERACUN KATA ORG.

    ReplyDelete
  7. Banyaknya jelly fish Pak Lim. Ternyata jelly fish ini banyak macamnya dan berwarna warni juga ya. Ingat jelly fish ingat spongebob..hehe.

    ReplyDelete
  8. besarnya sama jer yer ... banyak sungguh .

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Banyak sehingga terasa penyengat jelly seperti berada di sekeliling tengkok kita.

      Delete
  10. Ada pulak akuarium khas untuk obor-obor ni... menarik...

    ReplyDelete
  11. menarik ye...
    kalaulah dapat p =)

    ReplyDelete
  12. perh..memng menarik..
    yg tgok ni pun rasa mcm nak enari skali dgn jelly fish!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu..terasa nak menari-nari dengan Si Jelly.

      Delete
  13. subhanalllah cantiknya.rasa nak menari sama..hehe..yang warna-warni tu warna diorang ke lampu?jelly fish translucent kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pada saya memang jelly betul. Asyik tertanya2 semasa di sana, sama seperti pertanyaan anda.

      Delete
  14. Cantiknya Jelly fish tu.. macam bercahaya2 pulak nampak

    ReplyDelete
  15. Wow.. kagum tengok jelly fish tu... mcm pameran seni pulak kan...

    ReplyDelete
  16. Saya pernah tengok yang ni di SEA Singapura..seronok juga

    ReplyDelete