Wednesday, 4 June 2014

Mabuhay Manila 14 : Birds of Prey Kingdom

The 3rd Manila Ocean Park attractions during my visit there.


One of the most stunning coastal raptors in the country, the Brahminy Kites (Haliastur Indus) locally known as Lawinin Tagalog and Banong in the Visayas region is here in Manila Ocean Park. Hopefully you all will have a close encounter with these winged wonders within a unique bird sanctuary as they perched in a hanging bridge along the coast of Manila Bay.














34 comments:

  1. fuhh...besar jugak wingspan philipines eagles nih...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  2. Wah... Syok tgk burung.. Bsar gak sypnya..

    ReplyDelete
  3. I love eagle so much! Hehehe Handsome bird. Hehehehhehe

    ReplyDelete
  4. cantik gambar burung tu...jarang dapat lihat kalau tak peri ke tempat2 macam ini

    ReplyDelete
  5. Burung elang itu yang hanya ada di Philipina ya Pak Lim ? besar banget.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jenis Lang ini hanya terdapat di Filipina sahaja.

      Delete
  6. cengkaman kukunya..menakutkan..

    ReplyDelete
  7. Cecantiknya gambar...terkesima tgk..hehe

    ReplyDelete
  8. Seakan-akan helang yang ada di Kilim Geoforest Park, Langkawi...

    ReplyDelete
  9. syoknyer.. teringin nak pegi sana..

    ReplyDelete
  10. Errmm.. nie mesti lens kaw2 panjang nie... :)

    ReplyDelete
  11. terkejut baca..ingat dah tlis in english blog ni.. he..he..
    cantik burung2 tu..
    untunglah bro camera mahai..smua shoot nampak menawan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha xde kamera mahainya sobri..kebanyakan gambar kat sini guna kamera compact samsung je..

      Delete
  12. Huh besar burung tu ye.. menarik gambar2nya. Thanks sharing sahabat!.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas dah ukur sayap, saudara Khairuddin bolehlah terbang mcm burung nanti hehee.. :D

      Delete
  13. Gambar semua cantik! Bila lah agaknya Jm dpt beli kamera mahal nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak gambar kat sini guna kamera compact samsung je JM..ala gambar JM pun cantik2 apa, xyah guna kamera mahai pun :D

      Delete
  14. Alhamdulillah sampai juga kome ke pilipina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..ini pun banyak rujuk tips2 ren jugak..tetambah masa kat taal volcano..diorang letak harga mahai, kami kata kawan kami baru dtg dapat harga sekian2.. Terus dia bagi murah..kawan yg dimaksudkan tu ren & masz le..tq tq

      Delete
  15. besar burung helang tu tapi cantik..

    ReplyDelete
  16. takut nak tengok jarak dekat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deme gagah perkasa....lambang keperkasaan di langit.

      Delete
  17. Wah, ke Manila? Jumpa si Marian krim salam erk, bang :P

    ReplyDelete
  18. burung yang hebat, ciptaan Allah

    ReplyDelete
  19. wah banyaknya tempat menarik kat situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak lagi tempat yang tak sempat kami lawat.

      Delete