Sunday, 15 June 2014

Mabuhay Manila 21 : Trails to Antartica and Snow Village

The Penguin Quest and Snow Village at Manila Ocean Park.

Take a journey to discover a world like no other. Visit the trails to Antarctica : The Penguin Quest brings you closer to the coldest and most mysterious place on earth. It features a walk through exhibit where you can learn more about the frozen continent, live Humbold penguins in the Penguin Exhibit, an ice slide called Slide O'Fun and a freezing Snow Village. All these in one exciting zone for the whole family.  












16 comments:

  1. Agak besar penguin di sini berbanding yang di Phillips Island... cuma sekaki tingginya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg di philips island tu mungkin jenis little penguin kot mie..little penguin ni penguin yg terkecil antara semua spesis penguin..yg ni bkn little dah, mcm bapak penguin besornya

      Delete
  2. bestnya! Bila lah agaknya boleh sampai sini, perlu menabung lagi nampaknya huhuBest

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apalagi JM..alang2 trip bangkok cancel, haruslah ditukar route nya ke pinoy pulak.,tp spend lbh masa sikit kat filipina ni, blh pi boracay sekali,,jgn jadi mcm kami huhuhu

      Delete
  3. alamak.. tengok penguin..
    bestnya :P

    ReplyDelete
  4. Wah kat negara ASEAN pun boleh jumpa penguin ni...menarik sgt...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa itu la DJ, jgn memandang rendah kemampuan negara asean ni bela penguin hahaha

      Delete
  5. sukanya dpt jalan2 di sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best..paridah mesti dtg ke manila ni satu hari nnt..

      Delete
  6. Tinggi juga kos nak maintain pengguin2 tu kan.. tak perlu smpi nak ke kutub utara utk tengok pengguin kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya mmg mahal harga nak bela diorang ni..sbb tu tiket masuk ke dalam tempat ni mahal..ini antara tarikan utama di ocean park ni

      Delete
  7. Replies
    1. Comel..rasa mcm nak sumbat sekor dlm beg bawak blk malaysia

      Delete
  8. mak oooi rasa cam saya dah sampai sana tengok gambar2ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana sama pergi sendiri dgn tgk dlm gambar cho zila..kena pergi ni hihi

      Delete