Friday, 9 January 2015

Koniciwa 5 : Hard Rock Cafe (HRC, Osaka)

Rock Shop Osaka

  1. Address: UNIVERSAL CITYWALK OSAKA, 6-2-61 Shimaya, Konohana Ward, Osaka, Osaka Prefecture 554-0024, Japan
    Hours:

    Open today · 10:00 am – 11:00 pm


    Lokasi : Berdekatan dengan Universal Studios Japan. (USJ)

 Saya peminat tegar HRC

 HRC, Osaka

 Setiap kali ke luar negara, sekiranya ada peluang akan ke HRC

 Rock Shop

 USJ, Osaka

Cinta dan USJ

 Baju T HRC,  teman (3132 yen = Rm 90)

 Kansai Wide Area Pass teman untuk 4 hari perjalanan (7,200 Yen=RM 210)

Beli  Kansai Wide Area Pass kerana teman bercadang hendak ke Himeji (Barat) , Miabara (Timur) dan Wakayama dan Shirahama (Selatan). Juga bercadang naik  Shinkansen (keretapi laju, bentuk depan macam itik menyudu)

32 comments:

  1. seronok dapat melawat ke negara orang kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya kalau masuk blog ni memang gerammm je tgk gambar cantik yang dikongsikan .. serius rasa teringin nak pegi tapi di luar kemampuan diri.

      Delete
  2. Wah best wide area pass tu... boleh jalan sakan...berbaloi beli rasanya...

    ReplyDelete
  3. wah peminat tegar HRC hingga di Jepun juga dicari.

    ReplyDelete
  4. bestnyer dapat ke Jepun....teringin juga nak ke sana...

    ReplyDelete
  5. Kenapa Pak Lim suka ke HRC setiap ke Luar Negara ? Apa yang spesial Pak Lim ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saje suka-suka mengumpul t-shirt HRC. Juga HRC ada di kebanyakan negara di serata dunia. Suka buat banding beza antara negara-negara yang ada HRC.

      Delete
  6. wahh cun tshirt HRC nya.. hehe. too bad I stopped collecting HRC shirts due to budget constraints.

    ReplyDelete
  7. Gitu rupanya waktu siang..he..he.. yg prasan kereta tersembul dpn HRC tu jer... bnyk borong MKL? Anak2 saya ambik sweater sorang satu..tetiba plak nak belik2..slalu tu x heran...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak-anak beli mungkin terasa Jepun begitu istimewa di mata depa. Saya sendiri merasa Jepun adalah antara negara Asia yang terbaik. Saya tidaklah merasa hairan mengapa Tun Dr. Mahathir menjadikan Jepun sebagai contoh dalam Dasar Pandang ke Timur.

      Delete
  8. peminat tegar HRC?? nanti kalau di KK dah bukak jangan lupa mampir ke sini yer...

    ReplyDelete
  9. HRC tu Etuza ada pergi masuk dua kali ..dan brand baju bagus2 but espensive

    ReplyDelete
  10. terim akasih Wish ..hari ulang tahun ..11 Jan tu ahad saja buat awal ,,,

    ReplyDelete
  11. terasa nak pergi lagi lah jepun jika ada rezeki kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah, nanti boleh ikut kami sekiranya kami ke sana nanti.

      Delete
    2. abe MKL nak pegi lagi wah!!!!! nak join jugak boleh eheheh

      Delete
  12. bestnyer jalan²..untung famili abg khai..

    ReplyDelete
  13. Seronoknyerr dapat travel..Kita ntah bila baru dapat pergi sana hehehe .......

    ReplyDelete
  14. Untung jalan2 negeri orang nie kan...seronok cik akak tengok

    ReplyDelete
  15. uuuuit ketapi laju itu.. itik menyudu.. shopping ape di hrc tu..? hehe

    ReplyDelete
  16. Terbaik... tempat yg mmg kena singgah klu ke Jepun ni.. Thanks sharing.. :)

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. Baju2 Tshirt yang paling menarik di mata saya.

      Delete
  18. wah universal studio masuk tak bro khairudin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak masuk pasal dah masuk Universal Studio Singapore....Giant Roller Coaster boleh buat dunia saya terbalik...

      Delete
  19. RM90?...gurlppp..lepas fikir 100x pun tetap tak beli...tak mampu!!!

    ReplyDelete
  20. Uh nampak sejuk tu ... tapi gilo ahh mahalnya baju t shirt ...

    ReplyDelete