Monday, 12 January 2015

Koniciwa 7 : Hokuriku Shinkansen (Japanese Bullet train)

Shinkansen from Shin Osaka to Himeji

Niat di hati ingin naik Shinkansen (Bullet train) sekali pun jadi le. Tinjau pun tinjau, ada perkhidmatan bullet train dari Shin Osaka ke Himeji. Di Himeji kami boleh melawat Himeji Castle dengan keinginan menaiki Shinkansen. Himeji Castle adalah castle kedua kami lawat semasa berada di Jepun.

Dari Shin-imamiya Station kami terus ke Osaka Station langsung ke Shin Osaka. Dari situ, kami naik Shinkansen ke Hemeji Station. 

Shin Osaka Station

Kepala Shinkansen seperti ikan menyudu

Hokuriku Shinkansen 260 km/h 160 mph (Speed)

Cinta and Magnificent Japanese Bullet train

Shinkansen bullet train made Japan into a monster

Gambar di belakang saya adalah Shinkansen dengan Mount Fuji. Lebih indah lagi ditambah dengan Pokok Cherry

Life is beautiful. Don't waste it, Cinta. Moh kita terus mengembara.

If you are in Japan, you must try Shinkansen Japanese Bullet train

Perkhidmatan yang pantas dan selesa

30 comments:

  1. Advance sungguh bullet train dia.. mmg terserlah kecanggihannya.. Menarik..

    ReplyDelete
  2. Wah...mesti laju! Tapi tak terasa anginnya...hehe
    Satu pengalaman yang sungguh indah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau rasa angin boleh tercabut rambut.. kembang hidung hehee.. :D

      Delete
  3. berapa abe MKL bayar utk naik Shinkansen ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali bayar. Bayar 7200 yen untuk Kansai Wide Area Pass.

      Delete
  4. lengang je dalam tren ..patutlah leh bergambar sakan hihih...

    ReplyDelete
  5. Salah satu sebab kenapa saya betul-betul kagum dengan Japan ni ialah disebabkan bullet train ni. Sangat advanced!

    ReplyDelete
  6. Ermmm..tu mention nama blog saya ke Kebetulan?
    Teruja bila baca:)
    Ishhh, saya ni penakut nak naik flight lepas beberapa kejadian yang peliks sebelum ni.

    ReplyDelete
  7. Rekodnya pun tersangat cemerlang... tak sekalipun tergelincir walaupun dah berpuluh tahun beroperasi...

    ReplyDelete
  8. WAH BERDESUP LAJU NAIK BULLET TRAIN YA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang berdesup.....ekspree dan cepat sampai...tak terasa masa berlalu..

      Delete
  9. pergh.. teringin nk naik...

    ReplyDelete
  10. bullet train... lec ada juga cerita mengenai bullet train ni masa class railway tahun lepas

    ReplyDelete
  11. Perghh best ni kalau saya berpeluang naik .... bila la leh gi Jepun ni ye ... hmmm ... :)

    ReplyDelete
  12. Ada amik gambar dengan pramugari dia tak? Hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melepas nak tengok pramugari bullet train huhu.. :D

      Delete
  13. yep kalau ke Jepun memang kena try bullet train dia yg canggih tu.... sebenarnya kalau ke mana2 tempat pun yg ada train kena cuba train dia... sebab setiap tempat dan setiap train tu ada keunikkannya sendiri

    ReplyDelete
  14. cantik pula nampak muncungnya...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. muncungnya mmg begitu mama...like BULLET katanya cantik kan

      Delete
  15. Replies
    1. teringin? sesekali ku rasa terigin lagu shima tu ke heee

      Delete
  16. Kapan ya ada kereta api cepat seperti itu di indonesia. Jepang memang Negara Maju sudah dari dulu. Hebat mereka.

    ReplyDelete
  17. Assalammualaikum...

    seronok dapat naik keretapi peluru nie.. keretapi terlaju nie..

    mselim3

    pls; seronok dapat jejalan tengok tempat orang.. luas pandangan..

    ReplyDelete
  18. so far paling canggih pernah naik klia express saja hehehe..

    ReplyDelete
  19. Sungguh pedih meliht gmbr ini..huahaha... saya x naik...

    ReplyDelete
  20. wish to try from Kyoto to Tokyo..

    ReplyDelete