Friday, 2 October 2015

Kota Fesyen MITC, Melaka

Hang Tuah Jaya, Melaka.

Dalam bulan Ogos, masa Naimah belum berlepas ke Padang. Nasree belum berlepas ke Ireland. Kami telah ke MITC, Melaka. Masa itu pun, Naimah kena habiskan dos vaksinasinya. Dos diambil Naimah semasa belajar di kolej Matrik Melaka, Londang. Naimah ambil Dos yang ke 3. Dos itu adalah untuk program vaksinasi HPV untuk wanita. Wanita perlu mendapat 3 dos iaitu Dos 1, Dos 2 dan Dos 3. Suntikan untuk perlindungan optimum.

Saya telah ke kawasan MITC, Melaka. Macam-macam ada terutamanya Mydin Mall, Melaka di sini. Saya pengunjung setia Mydin. Sekiranya anda ke Melaka, jangan lupa singgah ke Mydin Melaka atau MITC, Ayer Keroh. 

Sorry, kawan-kawan lama tak terbit blog jalan-jalan ke over the sea. Sibuk sampai tahap 
pening. Ada masa saya akan blog walking nanti. Selamat membaca.

 Mydin, Melaka

 Papan Tanda ke Kota Fesyen MITC

 Bangunan dari kejauhan. Nama tak tau. Siapa tau? 

 Kota Fesyen MITC

 LPPKN Klinik Nur Sejahtera


Nasree dan Naim. Semoga hubungan adik beradik kekal sampai ke Jannah

30 comments:

  1. belum pernah ke MITC..mesti banyak jual baju..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang banyak kain baju di area ni..

      Delete
    2. Kota fesyen maksudnya macam-macam barangan yang menarik dan berfesyen termasuk kain baju, langsir, perabot, dan macam-macam.

      Delete
  2. asalam MKL ..harap selesa Etuza cal MKL ya..nak ringkas..wah! hebat tul melaka ni ..sangat bersejarah..kita jadi sahabat blog lah ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok je MKL. Moga persahabatan kita kekal selamanya. Amin.

      Delete
  3. Etuza jejaki semua..datang ke blog Etuza walau x ada apapun kat blog tu...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog Etuza itu ada keunikannya yang tersendiri.

      Delete
  4. Mydin salah satu mall pilihan saya juga En.Khairuddin... Happy weekend ya... :D
    p/s: Patutlah lama xupdate..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang saya sibuk dengan tugasan seharian. Yang penting didahulukan.

      Delete
  5. wah bz diluar negara ya patut lama menghilang.
    Mlaka la ni berjerebu tebal ...banguna2nya samar kelihatan.

    ReplyDelete
  6. vaksin apakah ? eeerk.. tak tahu.. wow ada kota fesyen eh..
    first time dengar ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cervical cancer. Most cases of cervical cancer are caused by two specific varieties of genital HPV. These two HPV strains usually don't cause warts, so women often don't realize they've been infected. Early stages of cervical cancer typically cause no signs or symptoms.

      Delete
    2. Dalam erti kata lain, Vaksinasi HPV untuk wanita.

      Delete
  7. Amin semoga hubunga mereka kekal hingga ke jannah :D

    ReplyDelete
  8. wah seru kayaknya bisa jalan" ke sni hehe....

    ReplyDelete
  9. Lama tak berjln2 di melaka.. syok juga sesekali berjln2 sekeluarga di sana kan.. :)

    ReplyDelete
  10. done follow sini #601.

    jom ke blog saya www.sitimunirah.com :)

    ReplyDelete
  11. Baru tahu ada Kota Fesyen di Melaka ^-^

    ReplyDelete
  12. kota fesyen? apa yg fesyen nya x nampak pung

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru nak tanya ... tak nampak fesyen pun :)

      Delete
    2. Tak hightlight...highlight benda lain.

      Delete
  13. apasel terlepas pandang entry ni? hehe ...

    ReplyDelete
  14. nasree dan naim jarak setahun ke tu? ... macam my son lah :)

    aminnn ... semoga ikatan saudara kekal selamanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beza 4 tahun.. Nasree itu kecil orangnya. Amin. Insyallah.

      Delete