Sunday, 11 October 2015

Umang-Umang Chalet Melaka,

Sungai Linggi

Entri ini diterbitkan sebagai lembaran itinenary untuk hari keluarga kami tahun 2016.

Umang-Umang Chalet Melaka. Chalet menarik ni betul-betul terletak tepi pantai di Sungai Linggi Melaka.
Kawasan sangat luas, ada chalet,dewan dan juga camp site. Banyak aktiviti menarik boleh dilakukan dekat sini, petang-petang main tepi pantai sambil tunggu sunset. Harga bermula dari RM100/bilik
0 12-393 3821


Sebahagian daripada chalet-chalet yang ada di sini

Burung hantu burung peliharaan di sini

 Best juga tinggal di Chalet di sini


Mini Taman Permainan Kanak-Kanak

 Pokok yang rendang merimbun

 Kamar tidor yang simpel

 Boleh berenang di sini

 Bersantai sambil merehatkan minda menikmati ombak pantai

 Menikmati matahari terbenam di senjakala

 Selamat datang ke Umang-Umang Chalet

 Dewan Makan

Pemandangan tepi pantai di Sungai Linggi

26 comments:

  1. nice pokok rendang yang ada buai . siap boleh mandi manda lagi situ.. suka sukaaa

    ReplyDelete
  2. Asalamualaikum..singgah sini....subhanallah cantiknya permandangan matahari terbenam

    ReplyDelete
  3. Nampak macam best... tapi saya memang tidak suka chalet bentuk A tu... panas dan sempit sebab bumbung rendah...

    ReplyDelete
  4. menarik....berapa semalam bilik yang banyak katil tu?

    ReplyDelete
  5. WAH CANTIKNYA VIEW DI SINI N CHALET SUNGAI LINGGI NAMPAK SELESA DIINAP..SESEKALI NK BERCUTI JUGA KE SINI...TQ INFONYA MKL.

    ReplyDelete
  6. menarik sekali chalet ni, terima kasih berkongsi info :)

    ReplyDelete
  7. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  8. cantiknya chalet bentuk tepee ...

    p/s: brother MKL jangan lupa email alamat kay, nak bagi small gift top komentator :) Klik Sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. p/s: email alamat kay, tinggal tunggu alamat brother MKL je ni :)

      Delete
    2. Ok...insyallah dalam sedikit masa lagi

      Delete
  9. wow Uncle.. sunset tu nampak clear bestnya =)

    ReplyDelete
  10. Wah, cantik betul tempatnya MKL ^-^

    ReplyDelete
  11. wah tempat yang menyenangkan pak mantap.....

    ReplyDelete
  12. nice..

    thanks sbb jadi top pengomen tegar dalam blog saya..
    saya ada nak bagi hadiah sikit sebagai tanda penghargaan..
    http://www.budakpening.com/2015/10/pengomen-pening-suku-ke-3-2015.html

    ReplyDelete
  13. Cantiknya..close to nature. Macam ni la yang saya cari, thanks for sharing

    ReplyDelete
  14. What a marvelous sunset! Nice capture en.Lim :D

    ReplyDelete
  15. sesuai jadik venue hari keluarga ni...

    ReplyDelete
  16. Wonderful location with great pictures keep posting the articles
    http://www.couponkoz.my/coupons/value-basket

    ReplyDelete
  17. nah!! memang sesuai sgt chalet ni kalau buat hari keluarga or bawak anak2 jalan2 kawasan ni harga bilik pun murah. Bila plan hari keluarga 2016 tu abe MKL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari Keluarga 2016 plannya sebelum September 2016.

      Delete
  18. wahhh...cantik pemandangan....cuma nak tanya makan di sana ok tak?

    ReplyDelete