Wednesday, 4 November 2015

Bustel Klebang Melaka 2015

Klebang Melaka

Kali ini kami telah melawat melaka. Teringin bermalam di Bustel Klebang Melaka. Kata deme full house. kena booking sebulan awal. Sambutannya sangat menggalakkan tertutama week end. Week day tidak ada masalah, banyak kosong. Yang menjadi problem masa cuti awam, cuti sekolah dan cuti hujung minggu. Mai kita santai-santai sambil menikmati foto dan keterangan ringkas tentang Bustel klebang Melaka. Pandu arah ke sana waze je Pantai Klebang Melaka. Pasti jumpa.

 Reception Office Bustel : 019-7414113

 Bus-bus diberi  sempena nama daerah-daerah yang terdapat di Melaka. Contoh, Sungai Rambai, Sungai Udang, dan Ayer Keroh.

 Salah satu tempat penginapan iaitu Sungai Rambai. Memang seronok bermalam dalam bus yang penuh dengan kemudahan seperti sebuah hotel

   Rate : Hari Biasa (Ahad-Khamis RM90) dan Hari Cuti/Cuti Umum/Cuti Sekolah (Jumaat-Sabtu RM130)

 Bustel Sungai Udang dan Alor Gajah. Berpagar dan bersih alam sekitar

 Bustel Bas-bas terpakai, tersusun rapi dan sedap mata memandang

 Reception Office : Waktu Buka, Waktu Rehat dan Waktu Tutup

     Cinta bersama Naim

33 comments:

  1. pernah pegi and tgk2.. tandas pun ada!
    kreatif sape yg buat ni.. hehehe

    ReplyDelete
  2. wahh..menarik!!..musim cuti mesti penuh, kena booking awal cam ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musim cuti sama ada sekolah atau awam selalunya penuh. Perlu book sebulan awal.

      Delete
  3. kalau lengkap keperluannya oklah tu idea kreatif yg bermenafaat..

    ReplyDelete
  4. Salam singgah sini.... wahh..best pula tengok...teringin juga nak pergi ni...

    ReplyDelete
  5. alaaa ... mana gambar bahagian dalam? nak juga tengok dalam bilik bustel tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entri yang lama. Sila rujuk entri ini :

      http://kakitravelkhairuddin.blogspot.my/2014/10/bustel-klebang-melaka.html

      Delete
  6. banyak kali dah pusing bustel ni ... tapi pusing jer la pun :p

    ReplyDelete
  7. Melaka ngak pernah kehabisan kreasi. Baru tahu saya di Melaka ada Bustel. Mesti dicoba menginap di situ. Keren Pak Lim

    ReplyDelete
  8. kena pi tidur di sini nanti..

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Harap kita akan bersua muka suatu masa nanti.

      Delete
  10. wah mantap pak lim... bisa ngirit budget nih hehe.....

    ReplyDelete
  11. harga pun worth it ni...sebab Melaka mmg banyak hotel tp mahal..

    ReplyDelete
  12. nak pergi sana lagi deepavali ni ... tapi main pasir jer, bukan nak tidur kat bustel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau berdekatan banyak tempat yang menarik juga.

      Delete
  13. menarik tapi ntah bila nk cuba

    ReplyDelete
  14. mesti best sebab fully booking..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu fully booking terutama week end. Week day biasa ada.

      Delete
  15. bestnya ke Melaka moga Allah tunaikan hajat ke Mwlaka ni tuan Mklim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melaka antara tempat destinasi pelancongan utama teman.

      Delete
  16. saya belum penah sampai
    tapi konsep dia memang sangat kreatif dan menarik

    ReplyDelete
  17. saya dah tempah untuk cuti krimas ni. Harap harap tak mengecewakan.

    ReplyDelete
  18. Kita boleh dapatkan senarai homestay di kawasan Klebang yang murah di Melaka berhampiran lokasi pelancongan di Bandar Hilir dan Klebang sila lawati;
    http://www.homestaymelaka.com.my atau http://homestaymelaka.worldheritage.com.my

    Begitu juga bagi INDAH Kembara Apartment & Hostel Klebang merupakan penginapan apartment dan hostel murah untuk rombongan di kawasan Klebang dan Bandar Hilir, Melaka boleh lawati http://www.indahkembara.com

    ReplyDelete