Tuesday, 24 November 2015

Roomies, Batu Ferringhi

Batu Ferringhi, Penang.

Misi menjejak hostel hipster harini terletak di tengah perbandaran batu ferringhi. Jarak dengan pantai cuma 200 meter. Lokasi sebelah balai polis batu Ferringhi. Sebelum Hard Rock Hotel.

Facilities serius hipster habis dan selesa. Front door pasword protected, high speed wifi, reading and pc section, balkoni for chills, dan ada beberapa biji violin untuk diguna kalau pandai main. This is ROOMIES!

Boleh lepak di roof top. Tengok view. Gila  Lepak di atas ni. Boleh buat steamboat, BBQ dan tengok movies malam-malam di roof top.

Nak murah book di agoda. com (RM30 ).  Walk in harga lain. Lebih mahal di musim cuti. Ada FB, Roomies, Penang. Tel : 0174636506

Ada open dorm, studio room ada dan cinema room. Dorm ada 10 katil dalam bilik bahagi ikut partition, studio room boleh stay untuk 4 orang dan cinema room untuk 6 orang ke atas.


Kredit : Zaid Rodzuan II (face book)

 Sahabat kita, Zaid di Roomies

The Dorm

The Roof Top : macam-macam boleh buat di sini.

38 comments:

  1. sangat hebat ..travel mengujakan ..tumpang tengok jala ni ya Mklim..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabah pun banyak tempat yang menarik. Boleh jalan-jalan dan terbit blog.

      Delete
  2. Replies
    1. Banyak sangat aktiviti yang menarik di Penang Roomies pun menarik dijadikan tempat penginapan.

      Delete
  3. RM30 memang murah sangat dah MKL kan...hehehe... blh dok seminggu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh duduk lama di sini. Penang pun happening sekarang.

      Delete
  4. Replies
    1. memang ganas ... tag line tu kan :)

      Delete
    2. tulaaa Uncle.. next time nak datang hello2..
      boleh banje makan mee ketam ke.. mee udang ke.. ikan bakar ke..

      Delete
  5. menginap di hotel selesa n murah mmg best...boleh bawa geng ramai2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh ajak sanak saudara dan kawan-kawan ke sini.

      Delete
  6. macam best je...chill sangat rase.. ;p kebetulan nak ke area sana gak nt ni... tq2 for the info...

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Boleh le booking sini sekiranya Hafiz ke Penang nanti.

      Delete
  8. murah tu rm30.. memang berbaloi berbanding harga walk in..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang booking online lagi murah berbanding walk in.

      Delete
  9. Wah boleh lepak kat roof top yer, bestnya ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tengok view di sekeliling juga di sini.

      Delete
  10. memang best lepak kat sini....boleh bbq lagi.

    ReplyDelete
  11. bahagian rooftop tu memang terbaik :) ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasanya pelancong suka lepak kat rooftop...

      Delete
  12. wah, nnti kalau nak ke penang kna mmasuk list ni

    ReplyDelete
  13. rooftop tu mesti best..tepi laut..view cantik..

    ReplyDelete
  14. alamak...orang penang sendiri pun tak pernah sampai ke sini....thank info MKL

    Bro MKL maaf lama kurang tinggal jejak disini

    ReplyDelete
  15. hostel hipster? wah...menariklah!
    nampak best aje esp yang kat rooftop tu

    ReplyDelete
  16. nice sharing bro..
    memng sesuil bg yg nak travel bacbacker

    ReplyDelete
  17. rooftop! mcm2 boleh buat? main badminton boleh hehehe

    ReplyDelete
  18. hispter tu mcm mana...hamster tahu lah

    ReplyDelete
  19. nampak menarik ROOMIES ni tapi ntah bila nk ke Penang tu

    ReplyDelete
  20. klu ada geng , nak gak jln2 penang ...

    ReplyDelete