Tuesday, 10 November 2015

Tempat Makan Best di Kota Bharu.

SENARAI TEMPAT MAKAN BEST UNTUK YANG  MELAWAT KE KELANTAN.

Doa suatu hari nanti Kota Bharu akan menjadi seperti Kuala Lumpur

Hari Pertama kalau sampai awal...make nasi kukus stadium.

- Hari ke 2
Bfast : Din Tokyo sebelah Hotel Temenggung (Telur Taliban)
Lunch: Sup Air Asam Suliza (Perut Air Asam) dekat Wisma KB 
Dinner: Ikan Bakar Air Asam depan MML (Sotong Celup Tepung)


- Hari ke 3
Bfast: Nasi Kerabu Panji Depan Caltex (Nasi Kerabu Kambing Bakar)
Lunch: Rest. The Ritz Cherang (Ketam Telur Masin Cheese)
Dinner: Ikan Bakar Hj Zakaria, Pengkalan Petah (Ketam Phadkari)


- Hari ke 4
Bfast: Nasi Tumpang Pasar Kubang Pasu 
Lunch: Nasi Paku Berek Dua Belas 
Dinner: Pizza Gino Cherang


- Hari ke 5
Bfast: Nasi Dagang Ziela Pohon Kekuk Bayam (Gulai Ike Ayo)
Lunch: Nasi Sup Moksu Taman Maju (Ado Air Nyior)
Dinner: Maggi Tiram Same Parang Puting (Maggi Telur Sotong)


- Hari ke 6
Bfast: Pokloh Milo Tunggeng belakang KTC
Lunch: Sup Perut Bismillah Panji (Air Asam Siam)
Dinner: Char Kuew Tiaw Dusun Muda (Sebelah Kukup)


- Hari ke 7
Bfast: Nasi Kerabu Awang Salor (Daging Bakar Berlemak)
Lunch: Nasi Arab Pulau Melaka (Kebab Kambing)
Dinner: Burger Mat Saleh Jalan Gajah Mati (Spagetti/Burger Sedap)


- Hari ke 8
Bfast: Kedai Pati dekat MPI Jalan Hospital (Gulai Ikan Kering)
Lunch: Kedai Sup Gearbox Teluk Panji (Kerabu Perut)
Dinner: Maggi Belut Bukit Marak Bachok


- Hari ke 9:
Pagi : Roti cicah milo dalam hospital.
Tengah hari : nasi dengan sup hospital
Malam : nasi dengan sayur, ayam dalam wad.
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

48 comments:

  1. Kalau ada gambar makanan sure ramai nak teejah kedai ni...only my two cents

    ReplyDelete
  2. asalam banyak ya tempat pergi makan kat KB tu..hebat tu tuan Mklim

    ReplyDelete
  3. asalam banyak ya tempat pergi makan kat KB tu..hebat tu tuan Mklim

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak kan? ... ni bukan setakat kaki travel jer ni, kaki makan juga :)

      Delete
    2. BW... terasa I tau... #Kaki #makan...

      Hihihi

      Delete
    3. hahaha ... boleh lak huda terasa kat sini :)

      Delete
  4. ini namanya jalan-jalan cari makan :) ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaki travel sambil jalan-jalan cari makan. Hihihi

      Delete
  5. nama pun kelantan, syurga makanan ... kalau tak ada gambar pun dah rasa sedap baca list tu :)

    ReplyDelete
  6. hahaha ... hari ke-9, masuk spital sebab banyak makan ke? :p

    ReplyDelete
  7. biarlah Kota Bharu menjadi Kota Bharu, jangan jadi Kuala Lumpur.mewah dengan pembanguna, tapi akhlak dan moral makin tergadai..sekadar pendapat

    ReplyDelete
  8. thanks share list ni abang MKL..memang berguna buat yang nak ke KB lepas ni

    ReplyDelete
  9. Kelantan kota nan elok rupawan sungguh tidak pas jika tidak mencicipi kuliner kota bharu.

    ReplyDelete
  10. kenapa pula lastly mkn kat wad dlm hospital pula..MKL..apapun masalahnya kak doakan semoga dh semakin sht n dh boleh mengulangi kedai2 yg mnghidangkan makanan lazat sekitar KB yg tlh disinggahi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak paridah... ni kes ter lajak mkn kot...

      Delete
  11. Make-make....last skali masuk wad di hospital, jange kat berek 12 sudoh la...,

    ReplyDelete
  12. Wah boleh dicuba mkn ditempat KK cadangkan tu.. semuanya menarik..

    ReplyDelete
  13. mkl masuk wad ke ... semoga dipermudahkan dan sembuh seperti sediakala ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak....hanya lawak je...terima kasih atas doa anda.

      Delete
  14. Salam singgah sini MKL....wahh..memang banyak lah tempay makan kat kelantan tu yer...nasib baik tak ada gambar...kalau ada boleh buat yang tengok tu terliur...hihi

    ReplyDelete
  15. Wah... bnyknye... ore kelate pon x thu tmpat2 ni

    ReplyDelete
  16. makanan hari ke-9 tu mesti tawar semuanya..hihi..

    ReplyDelete
  17. best kelantan dengan makanan sedap dan murah

    ReplyDelete
  18. kalu nak makan yg lazat2 n shopping sakan silalah ke kelantan cuti sekolah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seharusnya Kelantan menjadi salah satu tempat destinasi pelancongan kita.

      Delete
  19. wah sap ada list lagi ya bro MKL....kalau ada gambar lagi menarik singgah sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas kunjungan anda ke blog bro.

      Delete
  20. mak ai...siap gigih senaraikan tempat tu
    letaklah alamat dia MKL
    orang cam saya yang tak penah sampai...memang nak tahu semua tu

    ReplyDelete
  21. Rugi kalau ke kelantan tak makan nasi kerabu..

    ReplyDelete
  22. dok makan sedap2 ja..hari last makan makanan dlm wad ja..hihi

    ReplyDelete
  23. smua snarai tu xpernah g mkn lg..haha kata je org kelate.. wat malu je kan xtau tmpt2 mkn best..:)

    ReplyDelete
  24. banyaknyeeeeee Uncle.. part makan memang best sangat2 dah.. ehehehe..

    ReplyDelete
  25. Pehh.. kena refer info ni klu ke kelantan nanti... i love kelantan... best!

    ReplyDelete
  26. huu! Tuan MKLim cantik betul kotaraya kuala lumpur tu..manis nampak bangunan indah tu..maju jg ya Malaysia kita kan

    ReplyDelete