Monday, 25 July 2016

Cinta dan Kantan Putih.

Saya & Kantan Putih
oleh Noor Hidayah Hanapi

Hari ni balik ke kampung untuk berjumpa dengan mak dan adik beradik..masak le laksa..tup tup mak masuk rumah bawak kantan putih ni
Pelik pulak nengoknya, selalu nampak kantan merah je, jadi dengan perasaan teruja saya pun tangkap gambar hehehe
Kawan kelantan saya bagitahu, berbanding kantan merah orang kelantan lebih suka guna kantan putih untuk buat nasi kerabu..apa bezanya saya masih tak tahu 




😂

13 comments:

  1. first time jugak tgk ni... tak tau kewujudan kantan warna putih.. hihihhii

    ReplyDelete
  2. pergh.. cantik rupanya bunga kantan ni kalau kaleer putih..

    ReplyDelete
  3. First time tengok kaler putih

    ReplyDelete
  4. Saya pun asal dari kelantan, tapi belum jumpa kantan putih ni. Dalam nasi kerabu kami guna daun serai kayu dan kacang panjang untuk ulam. Lepas tu tumis budu dan kelapa goreng.

    ReplyDelete
  5. DANTIK KANTAN PUTIH...BELUM PERNAH TENGOK LAGI

    ReplyDelete
  6. ade yg color putih rupenye.. kite biasa tgk yang color pink je haha

    ReplyDelete
  7. Saya pun baru 1st time tau ada kantan putih.. 1st time juga tengok gambarnya...

    ReplyDelete
  8. kantan putih? baru tahu
    menariknya ni. thanks for sharing MKL =)

    ReplyDelete
  9. first time tengok ni..cantik mcm bunga lily..

    ReplyDelete
  10. tak tau pun wujud..cantiknya..bau macam kantan merah jugak ke?

    ReplyDelete
  11. cantikkk... tp xpenah jupe lg

    ReplyDelete
  12. Nak minta beli benih boleh tak? Kampung kat net

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kampung kat Batak Rabit, Teluk Intan, Perak.

      Delete