Friday, 5 January 2018

Top 55 Blog Travel Malaysia 2017

Rahsiamelancong. blogspot.my telah menilai sebanyak 104 blog travel warganegara Malaysia atau yang menetap di Malaysia. Blog yang dinilai adalah blog personal dan masih aktif pada tahun 2017. Kandungan blog itu sama ada ditulis dalam Bahasa Melayu atau dan Bahasa Inggeris. Minimum 50 posts yang berkaitan mesti destinasi/tips/pengalaman semasa melancong. Post terakhir yang dinilai adalah  sebelum 26 Disember, 2017. Juga blog mereka yang terpilih tidak menawarkan pakej/produk pelancongan menggunakan nama domain. Keseluruhan posts yang dinilai adalah sebanyak 16354 posts dari 55 blog terpilih. Itu adalah antara kriteria blog yang telah diambil kira.



Ranking No 1 adalah blog Supermeng Malaya dengan 1528 posts. No 6 blog Mr Jocko dengan 669 posts. No 7 adalah Wander Lust DJ (518). Blog saya no 8, Kaki Travel Khairuddin (512). Blog kaki Berangan no 9 (491). No ranking itu berterusan seperti tersenarai di bawah. Boleh le Sahabat blogger mencari ranking dan kedudukan anda dengan link seperti berikut : 


Sebagai penghargaan saya dibenarkan menggunakan badge yang dianugerahi pada blog masing-masing sebagai hadiah perhargaan kerana menyumbang maklumat berkaitan pelancongan.

Semoga kita terus mencapai kejayaan dunia dan akhirat. 

Allahuakbar. 



Top 55 Blog Travel Malaysia 2017

RankingBlogPostsBahasa
1Supermeng Malaya1528BM
2Malaysia-asia1096ENGLISH
3Cc Food Travel1068ENGLISH
4Velvet Escape894ENGLISH
5Lily Riani Travelholic751ENGLISH
6Mr. Jocko669BM
7Wander Lust DJ518BM
8Kaki Travel Khairuddin512BM
9Kaki Berangan491BM
10Nicole Kiss464ENGLISH
11Life of a Traveller453ENGLISH
12Scdhase in Photo447BM
13That so Farah405ENGLISH
14Travel Chameleon361ENGLISH
15My Sabah329ENGLISH
16Azuan Zahdi312English
17Kaki jalans312English
18Yan-Yan Journal304Bahasa Melayu
19Kampung Boy City Gal281English
20 (1)Meitzeu259English
20 (2)Azzi AMD1259Bahasa Melayu
20 (3)My Travellicious259English
21Jari Manis Travel247Bahasa Melayu
22Aku Love Travel228Bahasa Melayu
23Bound for Two225English
24Faizal Fredley220Bahasa Melayu
25Ramble and Wander214English
26Bangsar Babe205English
27Malaysia Backackers199Bahasa Melayu
28Farikica's World174English
29Tey Cindy169English
30KY Speaks156English
31Siti yang Menaip152Bahasa Melayu
32 (1)She Walks the World148English
32 (2)Happy Go KL148English
33Five Feet Flat144English
34Itik Kejam138Bahasa Melayu
35 (1)Nana Tron Reviews127Bahasa Melayu
35 (2)Saje Suka-suka Notie127Bahasa Melayu
36Run Away Bella114English
37 (1)Kaki Melancong109Bahasa Melayu
37 (2)Faizal Zainudin109Bahasa Melayu
38 (1)Time Travel Afif100Bahasa Melayu
38 (2)Alexandra Luella100English
39Vkeong98English
40Fic Travelog96Bahasa Melayu
41 (1)Malaysian Flavours90English
41 (2)Nurul Harnani Kasmari90Bahasa Melayu
42Irwan Dahnil83Bahasa Melayu
43Lyf and Spice77English
44Modern Mum Thingy67Bahasa Melayu
45Pojie Graphy65English
46 (1)Eazy Izzuddin52Bahasa Melayu
46 (2)Mei Mei Chu52English
47Tiny Wanderer50English

26 comments:

  1. tahniahhhh!!!πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

    ReplyDelete
  2. Wahhh.. Top 10.. Tahniah En Khairuddin.. :D

    ReplyDelete
  3. congrats brother. keep it up.

    ReplyDelete
  4. tahniah!boleh jd sumber rujukan bila abe kie nak mengembara nanti...

    ReplyDelete
  5. Tahniah! Tahniah... Keep writing...

    ReplyDelete
  6. Tahniah yer MKL πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

    ReplyDelete
  7. Wow abe MKL..ranking atas tu..tahniah kerana rajin update entri..JM pun terkejut jgk sbb masuk list sedang entri suam2 kuku jek..kena lebih rajin la pasni nk overtake jumlah entri abe MKL ahaahah

    ReplyDelete
  8. Salam owner blog Kaki Travel Khairuddin. Mohon tukar Blog List. Saya dah masukkan blog Kaki Travel Khairuddin kat blog list Rahsia Melancong.

    ReplyDelete
  9. Terima kasih kongsi sebab saya tak tau ada beberapa blog dlm entry ni. Thnks.

    ReplyDelete
  10. wahhh..hebatnya. tahniah abang MKL!

    ReplyDelete
  11. Tahniah .. semoga terus success..")

    ReplyDelete
  12. Luar biasa moga merai kecemerlangan blog travel ..

    ReplyDelete
  13. terbaiklah abang MKL! tahniah

    ReplyDelete
  14. Whatttt... blog i pun tersenaraiii... seriously hahahha serinoknya

    ReplyDelete
  15. KABAR BAIK

    Saya telah berpikir bahwa semua perusahaan pinjaman online curang sampai saya bertemu dengan perusahaan pinjaman Suzan yang meminjamkan uang tanpa membayar lebih dulu.

    Nama saya Amisha, saya ingin menggunakan media ini untuk memperingatkan orang-orang yang mencari pinjaman internet di Asia dan di seluruh dunia untuk berhati-hati, karena mereka menipu dan meminjamkan pinjaman palsu di internet.

    Saya ingin membagikan kesaksian saya tentang bagaimana seorang teman membawa saya ke pemberi pinjaman asli, setelah itu saya scammed oleh beberapa kreditor di internet. Saya hampir kehilangan harapan sampai saya bertemu kreditur terpercaya ini bernama perusahaan Suzan investment. Perusahaan suzan meminjamkan pinjaman tanpa jaminan sebesar 600 juta rupiah (Rp600.000.000) dalam waktu kurang dari 48 jam tanpa tekanan.

    Saya sangat terkejut dan senang menerima pinjaman saya. Saya berjanji bahwa saya akan berbagi kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres. Jadi jika Anda memerlukan pinjaman, hubungi mereka melalui email: (Suzaninvestment@gmail.com) Anda tidak akan kecewa mendapatkan pinjaman jika memenuhi persyaratan.

    Anda juga bisa menghubungi saya: (Ammisha1213@gmail.com) jika Anda memerlukan bantuan atau informasi lebih lanjut

    ReplyDelete
  16. The Residency Hotel in Lahore is one of the best hotels in Lahore, being top Hotel in Gulberg Lahore
    Top Hotels in Lahore
    our services are just like a five star four star hotels in Lahore, our hotel with swimming pool in Lahore is the best luxury hotel in Gulberg Lahore, a famous luxury hotels in Gulberg Lahore, best hotel with gym in Gulberg Lahore is our recognition

    ReplyDelete