Thursday, 5 April 2018

Kalendar Bunga di Tokyo,Japan. Siri 1


Pemburu bunga Jepun di sekitar Tokyo.

Sekiranya anda seorang peminat bunga, anda boleh ke Jepun. Negara Jepun mempunyai beberapa jenis bunga yang cantik di dunia. Bunga di sana berbunga mengikut musim. Teman meminati 10 jenis bunga yang terdapat di Jepun. 

Maklumat tentang bunga dan musim teman perolehi dari Japan National Tourism Organization. (JNTO). Teman akan terbitkan dalam dua siri, siri 1 lima jenis bunga dan siri 2 lima jenis bunga.

1. Japanese Apricot Ume (Awal Februari- Awal Mac).

From the garden of zen
Ume (Japanese apricot flowers)

2. Cherry Blossom Kawazu-Zakura (Awal Feb- Awal Mac)

My small window to the world, Word Press.Com 
Kawazu-Zakura (Cherry Blossoms)

3. Cherry Blossom Sakura (Lewat Mach- Awal April)

Places to see in your life time.
Sakura


4. Cherry Blossom Shiba-Zakura
    (Lewat April-Awal Mei )

Living + Nomads
Fuji Shibazakura Cherry Blossom Festival, Fuji Japan.

123 RF stock Photos
Pink Moss Sakura or Cherry Blossom in Japan Shizakura festival background.


5. Azalea Tsutsuji (Awal April- Awal Mei)

Myau myau's photo gallery-WordPress.com
Azalea,tsutsuji

Setakat ini, antara lima jenis bunga di atas, sakura mendapat tempat utama di hati teman. Sakura sangat indah dan cantik di mata teman. Kita tengok lima jenis lagi bunga di siri 2 sama ada bunga sakura masih kekal tempat pertama di hati teman. Selamat berbunga-bungaan. 
 

15 comments:

  1. kalau yg jenis x suka bunga dg sini mesti trs jatuh hati kan?

    ReplyDelete
  2. cantiknya..ume & sakura..

    ReplyDelete
  3. Cantik-cantik bunganyaaaa.. Suka tengok.. warna soft je.. alaaa. geram.. baru perasan.. Semua bunga-bunga kat jepun bersaiz kecil yea?

    ReplyDelete
  4. cantik! living and nomads tu boleh tak feeling2 dok tengah? perghh kalau boleh bergamabr di tengah2 tu mcm best je

    ReplyDelete
  5. CANTIKNYA SEMUA BUNGA2 JEPUN NI

    ReplyDelete
  6. Cantek cantek cantek sangat dah macam gamba kat poskad... Rezeki awak dpt sakura..wuuu

    ReplyDelete
  7. cantik2 nya.. my son pun mengilla nak berhanami dulu. tak berkesempatan.

    ReplyDelete
  8. Subhanallah cantikkk sangat bunga2 ni..

    ReplyDelete
  9. suatu hari nanti akan ke jepun time musim bunga.memang impian nak tengok sakura

    ReplyDelete
  10. Hai bilalah dapat ke jepun ni haha :)

    ReplyDelete
  11. KABAR BAIK

    Saya telah berpikir bahwa semua perusahaan pinjaman online curang sampai saya bertemu dengan perusahaan pinjaman Suzan yang meminjamkan uang tanpa membayar lebih dulu.

    Nama saya Amisha, saya ingin menggunakan media ini untuk memperingatkan orang-orang yang mencari pinjaman internet di Asia dan di seluruh dunia untuk berhati-hati, karena mereka menipu dan meminjamkan pinjaman palsu di internet.

    Saya ingin membagikan kesaksian saya tentang bagaimana seorang teman membawa saya ke pemberi pinjaman asli, setelah itu saya scammed oleh beberapa kreditor di internet. Saya hampir kehilangan harapan sampai saya bertemu kreditur terpercaya ini bernama perusahaan Suzan investment. Perusahaan suzan meminjamkan pinjaman tanpa jaminan sebesar 600 juta rupiah (Rp600.000.000) dalam waktu kurang dari 48 jam tanpa tekanan.

    Saya sangat terkejut dan senang menerima pinjaman saya. Saya berjanji bahwa saya akan berbagi kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres. Jadi jika Anda memerlukan pinjaman, hubungi mereka melalui email: (Suzaninvestment@gmail.com) Anda tidak akan kecewa mendapatkan pinjaman jika memenuhi persyaratan.

    Anda juga bisa menghubungi saya: (Ammisha1213@gmail.com) jika Anda memerlukan bantuan atau informasi lebih lanjut

    ReplyDelete
  12. semoga dapat pergi time musim bunga pula.. cantiknya =D

    ReplyDelete