Tuesday, 3 December 2013

Contest SEO Eridy Bernilai RM500

Rebutlah peluang menyertai Contest SEO Eridy

Contest SEO Eridy adalah  anjuran Eridy, 24 tahun. Eridy adalah blogger dari Sabah dan berkecimpung dalam bidang IT.




Tarikh Contest SEO Eridy
Tarikh pendaftaran / penyertaan dibuka : hari ini (diawalkan) – 11.12.13 .
Tarikh pendaftaran ditutup : 11.12.13
Contest bermula : 12.12.13 – 30.12.13
Hadiah Contest SEO Eridy
Hadiah untuk contest ini ialah wang tunai berjumlah RM500.00

Juara : RM200 x 1
Naib Juara : RM 100 x 1
Tempat ketiga : RM 80 x 1
Saguhati : RM 20 x 6 orang
Syarat Contest SEO ERIDY
Pemenang bagi Contest ini dipilih melalui carian Google bagi keyword "Contest SEO Eridy". Siapa yang berada di page pertama akan menang. Entri mengikut kreativiti tersendiri. Jom join  Contest SEO anjuran Blogger Eridy.

Petua Contest SEO dari Muazfaris com :


Contest SEO Eridy memberi peluang kepada anda dari segi berikut :
1) Belajar SEO dengan penyertaan contest ini.
2) Berkenalan dengan lebih ramai kawan blogger yang sama-sama menyertai Segmen Contest SEO Eridy selain blogger Eridy itu sendiri.
3)Tinjau perkembangan haiwan Google bernama HummingBird yang semakin liar.

Apa yang akan anda buat untuk bermain keyword ini? 
1. Gunakan keyword “CONTEST SEO ERIDY” ini dan jadikan anchor text.  Kemudian letakkan link tersebut di Forum, Website lain, komen blog lain (boleh letak komen dibawah) dan juga di laman ping.
2. Pelbagai keyword anchor text. Jangan gunakan ‘contest seo eridy‘ sahaja. Anda  boleh pelbagaikan viarasi bahasa seperti Pertandingan SEO, Contest SEO Eridy, Contest SEO, Blog Eridy, Contest blog Eridy atau Eridy SEO Contest.  Sumber ini adalah sumber terbaru dari HummingBird.
3. Beli Backlink dari pakar-pakar SEO. Anda boleh juga letakkan link blog anda ke dalam blog blogger yang trafiknya tinggi.

Bagi yang telah menyertainya, boleh semak sama ada entri Contest SEO telah berada di laman utama engine carian Goggle com. Kepada sesiapa yang belum menyertai lagi Contest SEO, maklumat lanjut boleh di perolehi di Contest SEO Eridy.  

Jika anda nak join, klik SINI untuk Contest SEO Eridy.

30 comments:

  1. Replies
    1. saya akan tetap bertandang ke sini untu melihat kejayaan bro dalak kontest ini.

      p/s: Salam blogwalking dari admin kakiblog

      Delete
  2. Gud luck bro, mmg lumayan jugak hadiah tu..lama sgt tak dpt bw..hari ni br ada kesempatan..aku nak join jugak lah contest ni..

    ReplyDelete
  3. Wah, kalau masalah SEO, saya mundur teratur deh...

    ReplyDelete
  4. Kontes seperti inilah yg bagus...bertanding sambil menambah ilmu.
    Semoga berjaya!

    ReplyDelete
  5. bnyk hadiah tu boleh dicuba...

    ReplyDelete
  6. terbaik!!! selamat bersegmen ^_^

    ReplyDelete
  7. selamat bersegmen dan semoga berjaya.. isi tabung.. :D

    ReplyDelete
  8. Good Luck Mr. Khairuddin... :D

    ReplyDelete
  9. tuan memang terbaik..semoga berjaya !

    ReplyDelete
  10. Semoga berjaya Tuan! Ida ni SEO pun masih belum hafal (apa itu SEO) camner nak join hehehe

    ReplyDelete
  11. Semoga berjaya Khairudin.. masa ini nak belajar dan apply kehebatan SEO yea. Insyallah ada harapan untuk menang..

    ReplyDelete
  12. Semoga berjaya & bertuah buat saudara Khairuddin!.. :)

    ReplyDelete
  13. Good luck ..so far maintain di halaman utama...

    ReplyDelete
  14. setatkat ini tuan masih mengungguli carta ini..

    ReplyDelete
  15. Wah, selamat maju jaya. Saya belajar ilmu baru dekat blog ni hari ni. Terimakasih, all the best ye tuan.

    ReplyDelete
  16. Rajinnya Tuan Khairuddin sertai segmen. Semoga berjaya.

    ReplyDelete
  17. Hmm setakat ini, blog ni dah berada di laman pertama enjin carian Google versi PC saya la .. tahhniah.. saya dah tertolak ke page 4 dah ...

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah dapat ilmu lagi...

    betul kena rajin walk blogging, preview blog senior2 dan blog current in 1st page search google....

    join je mana2 contest untuk dptkan SEO terbaik...

    ReplyDelete
  19. tahniah kerana berjaya menyertai contest ini

    ReplyDelete