Friday, 26 September 2014

Beautiful Guilin 6 : Skillful Landscape of the Kit Kat

Lijiang Theatre 1

Bahagian ini adalah sambungan daripada entri Lijiang Theatre 1, yang mengisahkan tentang bukit yang hijau, air yang jernih, gua-gua yang misteri dan batu batan yang menakjubkan. Kemuncak dari pertunjukkan Theater ini adalah bahagian terakhir iaitu Rock Break. Alkisah penceritaan adalah mengisahkan keindahan alam semulajadi Guilin. Tiba-tiba sesuai dengan arus pemodenan, dicemari oleh urbanisasi bagaimana batu-batan itu pecah dan arus pemodenan sedikit sebanyak telah mengubah wajah Guilin. Wajah Guilin telah dicemari dengan arus pemodenan dan dilambangkan dengan kemahiran para penunggang motorsikal. Lima orang penunggang motorsikal telah menunggang motorsikal bersama-sama dalam sebuah jaring bebola besi. Bahagian ini saya paling suka dan itulah dikatakan ' Skillful Landscape of the Kit Kat.    


Arus pembangunan telah mengubah wajah Guilin. Batu batan tiba-tiba pecah dek arus Globalisasi  

Penunggang Motorsikal yang Pertama

Penunggang Motorsikal dah masuk ke dalam bebola jaring besi

Penunggang motorsikal yang kedua

Berlegar-legar dalam bebola jaring besi

Welcome to the Land of Kit Kat

Ada tiga Penunggang Motorsikal

Ada Empat Penunggang Motorsikal sedang berlegar-legar

Lima Motorsikal sedang berlegar-legar dalam bebola besi. Itu dikatakan Rock Break.

What a skillful Landscape of the Kit Kat

Penunggang-penunggang Motorsikal mula keluar dari jaring bebola besi

Wajah Lima Penunggang Motorsikal 

22 comments:

  1. HEBAT...

    http://jmbelog.blogspot.com/2014/09/proton-iriz.html

    ReplyDelete
  2. terbaik....berani betul mamat tu semua...

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum... bro khai,

    suka entry nie.. berani diaorang nie kan...

    mselim3

    ReplyDelete
  4. ekstrem giler sapa yg ada hobi cenggini.. parah..

    ReplyDelete
  5. Wahh..hebat..professional mereka ni..jgn ditiru aksi begini..

    ReplyDelete
  6. pernah lihat persembahan begini semasa travel ke Beijing dan Siam Reap..mmg kagum sgt...di msia ada yg berani buat aksi begitu tak

    ReplyDelete
  7. mcm dlm cite Simpson The Movie..hehe

    ReplyDelete
  8. Kereeeeen!

    Yuk main ke Australia juga.
    Cheers,
    @iammariza
    iammariza(dot)com

    ReplyDelete
  9. "kit kat" betul skill mereka tu... sangat mendebarkan jantung gayanya huuu~ X3

    ReplyDelete
  10. Rasanya masa p Beijing dulu ade jugak persembahan akrobatik yg naik motor masuk dalam globe ni... tp mmg profesional la mika ni kan...? kalu kite dah lama tergolek dalam globe tu...heheh

    ReplyDelete
  11. Hebat lah, mereka itu Pak Lim. kalo di kampung saya, permainan naik motor seperti itu namanya tong gila, bedanya tempat permainannya berbentuk selinder vertikal bukan berbentuk bola.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti saya mesti ke tempat anda. Nak tengok permainan berbentuk selinder pulak.

      Delete
  12. cantiknya gambar...

    blogwalking sini..lama tak terjah entry Guillin.. :)

    ReplyDelete
  13. wah best ni kalau dapat rengok secara live!

    ReplyDelete
  14. Kat negara kita tak ada pertunjukan macam nie kan...

    ReplyDelete