Monday, 29 September 2014

Beautiful Guilin 7 : Wajah-wajah Guilin

Lijiang Theatre 1

Secara keseluruhannya, saya amat berpuas hati dengan persembahan secara live. Sekali sekala, kita perlu juga menghiburkan hati kita. Jiwa kita sentiasa muda walaupun kita semakin lama semakin rebah dari segi fizikal. Di sini saya ingin merakamkan wajah-wajah barisan pelakon Lijiang Theatre 1. Persembahan tradisional yang sangat menarik dan berbaloi untuk ditonton.


 Barisan Juru acara merangkap Penyanyi sekali.

Latar belakang yang cantik menawan

 Barisan Penari yang comel belaka

 Barisan Penunggang Motorsikal

Wajah-wajah Warga Guilin

 Sungguh terhibur dengan suara merdu depa

 Lelaki gagah perkasa

Ada rezeki kita jumpa lagi

Tok Selampit menutup ceriteranya dengan linangan air mata biar pun hadirin ketawa dan bahagia. Dia bertanya pada diri sampai bila dia harus meneruskan ceritera ini sedangkan dalam dirinya sudah tidak mempunyai apa-apa pilihan lagi. Dalam langit kelam dia seakan hilang dalam bayang-bayang malam dan menunggu hari siang yang tidak pernah menjanjikan harapan.

23 comments:

  1. hebat betul ada rider perempuan.

    ReplyDelete
  2. perh menarik..
    shoot yg cantik..
    memng enjoy sekali skal tonton
    teater mcm ni bleh ilang stress..

    ReplyDelete
  3. baca caption pada picture 2nd from last... kekekeke~ XD

    ReplyDelete
  4. Betul ke apa yang Tok Selampit tu cakap?
    Bunyi macam orang yg .. hilang harapan dari terus meneruskan kerja sebagai Tok Selampit.
    Bunyi macam sedih..

    ReplyDelete
  5. Wahh comel2 barisan penari tu huhu.. Thanks sharing sahabat.. Pengalaman yg menarik.. :)

    ReplyDelete
  6. Teringat tengok kat Bali...Rasa macam out of place sangat...dia enjoy enjoy sakan, kita orang blurrr je..he..he

    ReplyDelete
  7. artis cantik persembahan menarik tok selampit pasti akan terus menglipur lara justeri perjalaanannya yg jauh merentasi daerah dunia melimpahi tok selampit untuk terus bercerita....

    ReplyDelete
  8. Saya tak baca dari mula episode cerita encik lim ni, jadi tak berapa faham, takpe, saya akan skrol satu-satu entrynya..Maklumlah, lama cuti blogwalking

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you...Happy reading dan selamat blogwalking ke blog kawan-kawan.

      Delete
  9. Awat sedih sangat ending..? Ha.ha.. perkasa sangatlah mika2 tu... tp costume mereka sangat cantik.. x de sesi bergmbr dngan pelakon ke...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada sesi bergambar dengan pelakon...Ramai sangat dan masa menunggu lama sangat. padahal kami semua dah kepenatan dan senja hampir merangkak tiba.

      Delete
  10. haha..lelaki gagah perkasa ye.

    ReplyDelete
  11. lelaki gagah perkasa ke tue abg khai!!! kah..kah..kah.,.

    ReplyDelete
  12. jab saya belek gambar balik
    camne MKL boleh kata diorang lelaki gagah perkasa..hehe

    ReplyDelete
  13. Tak cukup penari wanita ke kat situ? hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memberi peluang kepada golongan ketiga dalam masyarakat.

      Delete
  14. ahahaah..lelaki gagah perkara katanya..berbibir dan pipi merah you..ya auw..auww

    ReplyDelete