Monday, 22 April 2019

Pigeon Tower, Doha.

Pigeon Tower,Doha terletak di negara Qatar.

Kami melawat sini dalam perjalanan ke negara Turki dan Balkan. Qatar adalah sebuah negara minyak yang sangat kaya. Negaranya bersih,cantik dan membangun dengan pesat.  Kami transit di Hamad International Airport- HIA sebelum meneruskan perjalanan ke Turki dari KLIA International airport. Kami mendapat pakej tour melawat sekitar Doha di airport sebelum meneruskan perjalanan ke Turki. Destinasi sebenar kami adalah melawat negara-negara Balkan. Penerbangan keTurki itu mengambil masa selama satu jam sahaja. Bagi Teman, HIA sangat luas dan hub unutk penerbangan Qatar airways. Keluasan dan kemudahan bertaraf antarabangsa. (World class).

Mengikut Tripadvisor, tempat yang menarik untuk dilawati di Doha Qatar adalah seperti berikut :

1. Museum of Islamic Art
2. Souq Waqif (Pasar tradisional)
3. The Corniche
4. Aspire Park
5. Katara Cultural Village
6. State Grand Mosque
7. Sheikh Faisal bin Qassim Al Thani Museum
8. The Pearl-Qatar
9. City Centre Mall
10.MIA Park. 

Di luar Doha, sangat panas, mentari menegak di kepala mencecah 35 darjah clecius.  
Binaan bangunan unik yang ditunjukkan di bawah adalah  terletak di Katara Cultural Village, Qatar. Mula-mula teman tengok binaan ni teman tertanya-tanya apa benda la ni..google punya gugel oo baru tau binaan ni sarang/rumah untuk burung merpati. Ia boleh memuatkan beribu-ribu burung merpati dalam satu masa. Dalam gambar macam ada dua tower je kan, sebenarnya ada 3 tower..tinggi melangit sarang merpati ni.


 Cinta hati




Begitu tersergam indah sangkar sang merpati

20 comments:

  1. cantik rumah burung ni, berseni, design awan larat...rumah burung walit kt M'sia rumah kos rendah..

    ReplyDelete
  2. Kreatif n unik tul menara sangkar burung ni. Jika ada rezeki nk sgt ke sana. In Shaa Allah...

    ReplyDelete
  3. RUMAH MERPATI KAN MAIN CANTIK

    ReplyDelete
  4. Negara kaya.. merpati pun tinggal kat kondo...

    ReplyDelete
  5. cantiknya.... berseni sungguh.

    semoga sampai juga saya ke sini satu hari nanti

    ReplyDelete
  6. ikut pakej atau gamble sendiri ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami mengikut pakej tour yang ditawarkan oleh pihak airport HIA.

      Delete
  7. rumah burung pun cantik gitu. Sgt berseni.

    ReplyDelete
  8. Menarik... Saya tak sempat ke sini masa di Doha.

    ReplyDelete
  9. kalau dia cat kaler hijau, dari jauh mungkin nmpk mcm kektus, kan?

    ReplyDelete
  10. siapa lah punya idea ni..cantik

    ReplyDelete
  11. cantik rumah burung tu :)

    ReplyDelete