Tuesday, 18 February 2014

Candi Prambanan 2 Yogyakarta

Antara Candi Hindu tercantik di dunia



Entri ini adalah sambungan daripada entri terdahulu mengenai Candi Prambanan. Letaknya candi ini adalah di Jalan Raya Jogja-Solo km 16, Prambanan, Sleman, Yogyakarta 55571, Indonesia. Candi ini adalah kira-kira 17 km di sebelah timur dari Kota Yogyakarta.










Pintu Keluar di Candi Prambanan : tempat untuk bersantai dan lepak. 

Perkhidmatan Keretapi  untuk melihat seluruh kawasan Candi Prambanan




 Keterangan Rusa Totol yang anda lihat di atas








20 comments:

  1. candi brobudur (betol ke ntah ejaan dia ni) dh pergi..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah...belum sempat tulis entry lagi...ada masa nanti insyallah akan terbitkan.

      Delete
    2. terbaek.. pernah baca dalam buku sejarah je.. hehehe

      Delete
  2. Cantik. Mmg teringin nak pergi tgok candi, terutama hasil seni arca tu... Abg prnh sampai angkor wat tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Angkor Wat dah sampai...belum ada masa nak tulis entry lagi.

      Delete
    2. Best tak bang Angkor Wat tu, abg sy dok ajak pergi sana..Hehe

      Delete
    3. Harap Engku akan ke sana. Memang best.

      Delete
  3. selamat malam...berjalan je yeee

    ReplyDelete
  4. Saya belum pernah sampai di sini. Hanya melihat melalui paparan di blog ini saja.

    ReplyDelete
  5. Saya belum pernah sampai di sini. Hanya melihat melalui paparan di blog ini saja.

    ReplyDelete
  6. ooo..kat sini yg org sellau amik gambar tu..memang cantik...

    ReplyDelete
  7. seronoknya bro..dpt jalan2..lihat bangunan bersejarah...

    ReplyDelete
  8. Belum pernah menjejakan kaki ke sana lagi... tempatnya mmg terjaga rapi.. bnyk sejarahnya...

    ReplyDelete
  9. kalau nk masuk ke sana mesti pakai kain tu kan

    ReplyDelete
  10. Haritu ada plan nak gi Borobudur ni, tapi masa tu tutup sebab baru lepas letusan. Insha Allah, memang tengah planning nak gi cover area2 IndoChina pula lepas ni. Hihi.

    ReplyDelete
  11. gambar cantik.. scene pon cantik..suka sgt tgk..

    ReplyDelete
  12. banyaknya rusa di situ.. kreatif betul senibinanya..

    ReplyDelete