Saturday, 8 February 2014

Mayang Sari Port Dickson

Mayang Sari Restoran Batu 3 Jalan Pantai

Restoran Mayang Sari terletak di Batu 3 Jalan Pantai. Sekiranya anda dari arah Bandar Port Dickson, anda akan jumpa Sekolah Tinggi Port Dickson di sebelah kiri jalan, kemudian jumpa Coral Beach Resort Port Dickson dan Coral Paradise Resort PD, di sebelah kanan. Terus jalan sehingga anda menemui Mayang Sari Resort PD di sebelah kanan dan selepas itu baru anda anda jumpa Mayang Sari Restoran Batu 3 Jalan Pantai. Restoran ini terletak di bawah bukit serta  di selekoh yang tajam. Atau penghujung pantai kampung Bagan Pinang. 

Sekiranya anda dari arah Pantai Teluk Kemang, anda perlu menempuhi Masjid Bagan Pinang sebelah kanan terlebih dahulu dan sebelum naik bukit di selekoh tajam dan sebelum jumpa Mayang Sari Resort yang terletak di sebelah kiri jalan. Goggle map je pasti ketemu. Makanannya sedap-sedap belaka. Majlis ini adalah majlis keluarga yang ditaja oleh anak buah, Nana yang baru sahaja pulang bertugas dari Ridyah Arab Saudia. Perbelanjaan makan seafood lebih kurang RM460 untuk 17 ahli keluarga.   


 Lampu Neon menyambut kedatangan kami

 Nassier dan Qayyum

 Aliah, Izuan, Amir dan Nana (Penaja)

Naim, Nassier, Qayyum, dan Aliah

 Anak-anak dan menantu ayah

 Ahli Keluarga The Lim Family

 Kek Bola

 Afis

 Pipah dan Zharif

 Bahan-bahan untuk Steamboat

 Ikan Jenahak Bakar

Ikan Merah Masak Stim

18 comments:

  1. Nampak menyelerakan ikan jenahak bakar tu :D

    ReplyDelete
  2. ikan bakar.. ikan stim.. wahhhhhh feveret!!!

    ReplyDelete
  3. bunda sangat tergoda dengan ikan stim tu...pernah buat sendiri, rasa macam tak sesedap yang makan kat kedai..

    ReplyDelete
  4. wahh meriahnya..big family ^_^ sedapnya

    ReplyDelete
  5. aduhai..buat lapar je la..sedap² semua..

    ReplyDelete
  6. Wahh best ni.. thanks sharing info.. :)

    ReplyDelete
  7. wah! bestnya dapat makan bersama family. tengok gambar macam sedap-sedap makananya lagi-lagi kek.

    ReplyDelete
  8. wah bestnya! murah ke mahal untuk seramai tu
    saya tak biasa makan seafood dekat luar =)

    tapi seronok kan dapat kumpul ramai-ramai
    priceless!

    ReplyDelete
  9. sedapnyaaaa....

    http://vitaminboutique.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Kalau berkumpul dengan family, pastu ada acara makan2 sempena event i.e birthday memang best. Gathering ngan family lah yang paling saya nanti2 kan.

    ReplyDelete
  11. wah...saya memang suka aktiviti berkumpul bersama keluarga macam nie..kekadang bila berkumpul, masa rasa mcm berlalu dengan pantas..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. Sebuah family yang ceria.. serta makanan yg menyelerakan .. terbaik ni :D

    ReplyDelete
  13. ikan bakar mmg bestlah.. KA pernah stay sekali stay di sini.. selalunyer kalau ke PD prefer stay di Ilham Resort ot Permaisuri Resort

    ReplyDelete