Thursday, 6 February 2014

Pantai Cahaya Negeri, Port Dickson

Batu 4.5, Jalan Pantai

Pantai Cahaya Negeri, terletak di Jalan Pantai Batu Empat, Port Dickson, Negeri Sembilan. Pantai ini adalah selepas Bandar Tentera Darat, Port Dickson. Ataupun selepas Sirusa. Pantai ini adalah pantai yang banyak memberi kenangan dalam hidup saya. Pantai kelahiranku, Pantai Cintaku, Pantai hatiku....macam-macam ada. Kawasan ini mempunyai dua lokasi utama selain persisiran pantainya(seluas 4 hektar), Pulau Burung (seluas 2.5 hektar) dan Pantai Cahaya (seluas 1.8 hektar). Kawasan ini menjadi tarikan utama untuk berekreasi, bersantai dan memancing. Kawasan ini sangat sesuai untuk Aktiviti Hari Keluarga, memancing dan berfoto untuk perkahwinan. Pantai ini adalah pantai yang kerap dikunjungi saya semasa berada di Pee Dee. 

Entri kali ini adalah tentang Pantai Cahaya Negeri. Entri berikut baru diceritakan Pulau Burung. Kedua-dua tempat ini adalah terletak bersebelahan. 

Pohon Ru melambai-lambai kedatangan anda kalian


 Bersama Simanja

Banana bot pun ada selain pantainya sesuai untuk bermandi manda

 Dedaun dan buah pokok ru

 Kawasan untuk bersantai

 Jambatan ke Pulau Burung

 Panorama Pulau Burung

 Di Kala Senja di Pantai hatiku

 Lorong-lorong di Pantai Cintaku

 Aktiviti Memancing nun jauh di sana

 Wakaf



23 comments:

  1. Hamboi manja betul anak abg yg sorang tu :-) Tempat ni mmg sesuai utk beriadah lah

    ReplyDelete
  2. Subhanallah..cantik kan.. Abak penah kesini rasanya...heehee :D

    ReplyDelete
  3. terbaik ^_^ cantik gambar-gambar

    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete
  4. last time g tmpt ni, bulan 3 thun lps masa photoshoot kawan kawen

    ReplyDelete
  5. Salam ziarah.seronok berkelah dgn family

    ReplyDelete
  6. Lama tak ke sini.. last dulu 6 tahun lepas.. nice sharing.. :)

    ReplyDelete
  7. Batu 4 ni yang ada pasar malam tu kan?heeee saya suka pasar malam tu... =D

    ReplyDelete
  8. Lama tak ke PD...dpt tgok gambar pun jadilah...thanks ye :)

    ReplyDelete
  9. tenang je tengok..
    kalo picnic ramai-ramai best jugak :)

    ReplyDelete
  10. saya rasa saya masih ade gambar sebijik dekat spot yang abg din bergambar dengan wife tu..cuma gambar saya berseorangan laa..hehehe..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  11. Bestnya... Ida belum pernah sampai Port Dickson lagi ;(

    ReplyDelete
  12. Mmg tempat nie sangat sesuai utk beridah bersama family kan.. =D

    ReplyDelete
  13. Sememangnya di tepi pantai dipenuhi dengan pokok rhu kan.

    ReplyDelete
  14. rindu nak berkurus di PD>. hehe

    ReplyDelete
  15. kenangan semasa pertama kali menjejak kaki di semenanjung..

    ReplyDelete
  16. mmg seronoklah jalan2 bersama family ni kan !

    ReplyDelete