Sunday, 27 March 2016

25 things that make me happy

Tanjong Malim

Asalamualaikum semua.

Teman telah ditag oleh Sal. http://blognisalpunya.blogspot.my/2016/03/25-things-that-make-me-happy.html. Tag blogger Sal adalah 25 perkara yang mengembirakan hati kita. Hidup kita perlu gembira agar sentiasa sihat walafiat. Tidak stress dan jauhi daripada penyakit,


Anak buah, Azam di Dipang River

Apakah 25 perkara itu ? Banding beza dengan blogger Sal ok ? 

1. Tido yang berkualiti. Sekurang-kurangnya 8 jam sehari. Tido sangat penting dalam kehidupan rutin teman. Kaki tido.
2. Alam semulajadi. Contohnya : Air terjun, laut, hutan dan pemandangan yang indah dan cantik.
3. Membaca buku yang berkualiti.
4. Man talk with my dudes
5. Watching a good movies
6. Mengemas dapur. Buat teman, dapur adalah bahagian paling utama sesebuah rumah.
7. Menulis blog entry.
8. Membaca blog orang lain.
9. Suka travel.
10. Suka tanam pokok buah atau bunga.
11. Duduk rumah santai-santai
12. Menghadiri acara blog di Malaysia
13. Suka menyimpan. (tabungan)
14.Menambah ilmu bisnis dari masa ke sama.
15. Suka umat yang berbudi bahasa dan kemas.
16. Suka umat yang simpel, happy dan cool.
17.Suka kepada pelbagai jenis batu-batan.
18. Suka bergambar
19. Suka tengok sahabat sihat walafiat
20. Suka melihat kejayaan orang lain.
21. Suka menerima kelemahan orang lain.
22. Suka orang yang positif
23. Selalu memikirkan apakah sumbangan yang akan ditinggalkan dan teman akan hidup walaupun seibu tahun akan datang.
24. Menjauhkan diri daripada orang yang penuh dengan hasad dengki dan negatif
25. Menjaga makan minum dan solat.

Berakhir sudah cabaran teman. Jom senarai 5 calon blogger agar meneruskan cabaran ini :

3. http://mystoriesmories.blogspot.my/
4.http://www.budakpening.com/
5.http://jmbelog.blogspot.my/

Selamat berjaya. Selamat menyambut cabaran kami.

32 comments:

  1. semoga kehidupan MKL happy berterusan...

    ReplyDelete
  2. Tuan memang suka travel... tapi baru tau yang tuan juga mengutamakan kualiti tidur... terbaik!!.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi pilihan antara travel dan tidor. Teman pilih tido yang cukup daripada travel.

      Delete
    2. Setuju tuan mkl...

      Good sleep = good mind = emosi yang stabil

      Delete
    3. travel kalau mengantuk pun x best juga

      Delete
  3. haha..JM dah kena tag, jangan buat-buat tak nampak ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap JM akan teruskan cabaran ini. Jangan hampakan permintaan fan anda.

      Delete
  4. betul tu abang MKL, hidup kena hepi sentiasa..barulah tak stress

    ReplyDelete
  5. Suka no 9 tu...suka travel hehehhe...mmg travel ni adalah satu perasaan yang tak terungkap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita serupa. Selamat travel. Moga happy selalu.

      Delete
  6. wah banyak tu ... moga tercapai hasrat..

    ReplyDelete
  7. mengemas tu satu terapi..suka tgk tempat tersusun kemas..

    semoga happy2 selalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa selalu mencemburui teman. Banyak sangat cita-cita dan impian. Doa agar tercapai kehendak di kalbu.

      Delete
  8. ada blogger tag saya . ntah bila nak buat ...

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Menghadiri even-even yang diadakan oleh blogger. Pertemuan di kalangan blogger Malaysia. Contohnya event Sepetang bersama blogger. SBB 2016 yang dianjurkan oleh Denaihati Network Sdn Bhd.

      Delete
  10. Wah, sesuatu yang dapat memberi motivasi saya membaca

    ReplyDelete
  11. Banyak perkara positif yang adik Kahiruddin suka, bagus diamalkan selalu

    ReplyDelete
  12. Assalammualaikum... MKL,

    semoga 25 perkara nie sentiasa membuatkan MKL sentiasa happy dan ceria2 selalu.

    mselim3

    ReplyDelete
  13. 80 peratus hampir sama dgn saya la..hehe

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. Tido adalah salah satu matlamat utama dalam hidup. Tido itu terapi minda teman.

      Delete