Tuesday, 10 May 2016

Kembara Sunset Bukit Keluang Terengganu

Sunset sepanjang jalanan Bukit Keluang, Terengganu.

Lokasi : Untuk ke Bukit Keluang, hanya taip dalam GPS atau Waze sahaja. Ikut navigasi sehingga sampai ke lokasi.

Untuk naik ke Puncak Bukit Keluang ada dua trail. Trail yang pertama adalah melalui jalan tangga yang berhadapan dengan tandas awam dekat kawasan pantai. Trail yang kedua adalah di penghujung jalan dari Pantai Bukit Kluang.Jalan sampai anda bertemu dengan wakaf. Di situ hanya ada satu wakaf di sebelah kiri jalan. Naik dari situ, di belakang wakaf. Teman telah bertanyakan penjual-penjual di Pantai Bukit Keluang, trail mana yang lebih senang. Penjual-penjual mengatakan bahawa trail yang kedua lebih senang. Malangnya, kedua-dua trail teman tak dapat naik kerana jam telah menunjukkan pukul 630 petang. Sudah hampir maghrib. Takut malang tak berbau. Lain kali sekiranya umur panjang dan diizinkan Allah swt.  Teman telah berpatah balik dari trail kedua untuk sampai ke trail pertama yang berkesudahan dengan menikmati sunset di sepanjang jalan Bukit Keluang. Juga sempat menikmat keindahan senja di Pantai Bukit Kluang.     



Langit, dedaun dan Air

 Keindahan alam yang fana

 Naim dan ibunya, Cinta

 Subhanallah

 Allahuakabar

 Masjid di kejauhan di senja hari

 Surau di sepanjang jalanan Bukit Keluang

 Selamat datang ke Bukit Keluang, Terengganu

Trail pertama ke Bukit Keluang Terengganu

21 comments:

  1. abe MKL..terima kasih for poskad dari Adelaide tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS pon nak say thanks gak.. He He He..

      Delete
  2. ingatkan dah kuar cite ke Aussie

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum lagi..entah bila hendak menulis

      Delete
    2. tunggu JM habiskan cerita Bangkok..hehe

      Delete
  3. alaa..sayang..sunset d balik awan

    ReplyDelete
  4. Strategik lokasi Bukit Keluang ni sebab betul2 di tepi laut...

    ReplyDelete
  5. dah lama nak pegi, tapi tak pegi2 lagi jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah akan sampai bila tiba masa nanti.

      Delete
  6. Subahanallah ..
    Sungguh indah ciptaan Ilahi..
    Rasa damai jer jiwa..

    ReplyDelete
  7. Mengamit sungguh panorama di Bukit Keluang Terengganu...indah untuk melihat kebesaran sang pencipta alam semesta.

    ReplyDelete
  8. BUKIT KELUANG VIEWNYA SGT CANTIK..XPERNAH SAMPAI LAGI KESANA.

    ReplyDelete
  9. cantiknya pemandangan :)

    ReplyDelete
  10. cantik view senjakala...

    ReplyDelete
  11. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  12. wah cakep pak langitnya indah

    ReplyDelete
  13. rugi lak x dpt tgk sunset di tpt yg indah itu ...

    ReplyDelete
  14. Tempat ni mcm tak ramai yg tahu... saya baru tahu tempat ni. Thanks sharing my fren...

    ReplyDelete
  15. Subhanallah...

    #MalaysiaMemangBest

    ReplyDelete