Sunday, 23 October 2016

Teaser3 : Winter di Hiroshima City

Misi mencari Maria Ozawa 


Kami akan melawat Hiroshima City semasa musim sejuk pada bulan Disember 2016. Semasa di Hiroshima City kami bercadang melawat Hiroshima Park di mana terletaknya Atomic Bomb Dome yang terkenal dalam sejarah. Selain itu, kami bercadang juga melawat Hiroshima Castle. Hiroshima Castle adalah kira-kira 15 minit perjalanan dari JR Hiroshima Station atau Atomic Bomb Dome.

Hiroshima Castle dibuka setiap hari dari jam 9.00 am sehingga 5.00 pm.  Alamat : 21-1 Motomachi, Naka-ku Hiroshima-shi, Hiroshima.


Atomic Bomb Dome
hiroshima.australiandoctor.com.au

Hiroshima Castle
Planetyze

21 comments:

  1. Maria Ozawa sangat hahaa... have a great time visiting Hiroshima city! Safe journey :D

    ReplyDelete
  2. Pehhh... mcm nak ikut je cari Maria Ozawa tu huhu... :D :D

    ReplyDelete
  3. kalau ada kesan2 bom atom yg masih aktif, snap laa ye utk tatapan kami... nk g ke sn x tau bla ada rezeki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah.Doakan kami selamat pergi dan selamat kembali.

      Delete
  4. so cool nice placee pak kim....

    ReplyDelete
  5. Kalau pergi solo Ok je kalau nak cari Maria Ozawa tu... hehe

    ReplyDelete
  6. teringinnya nak ke sini. Antara sebabnya, antara novel terawal yang saya baca - debu2 hiroshima karya Othman Puteh. Kisah student Malaysia yang survive the bomb attack

    ReplyDelete
  7. maria ozawa tu siapa ek? hiroshima city ni tahulah. have fun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maria Ozawa itu perempuan nippon, GRO kelas atasan yang terkenal. hihihi

      Delete
  8. Selamat berwinter di jepang...A-bomb city is a must visit..

    ReplyDelete
  9. tak ada gambar terkini atomic bomb dome ka Tuan MKL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah, apabila ke sana nanti saya published gambar terkini.

      Delete
  10. nak gambar banyak banyak skit tuan MKL

    ReplyDelete
  11. Wah!!! Kiranya dah finalize itie belum ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hiroshima dah sah terjah. Pasal teringin menengok Torri gate yang terapung di air tu.

      Delete
  12. Waaa dah smapai bandar hiroshima...

    ReplyDelete