Tuesday, 11 June 2019

Pantai Senok, Bachok Kelantan

Pantai Nami Senok Beach oleh Noor Hidayah Hanapi


Kalau kawan-kawan ke Kelantan jangan lupa singgah di Pantai Senok, Bachok, Kelantan.
Dari Kota Bharu, Kelantan  ke Pantai Senok ini mengambil masa dalam 30 minit sahaja. Waze atau goggle map pasti sampai ke destinasi.

Keistimewaan tempat ini terletak pada pokok-pokok yang ditanam sebaris sebaris lurus..Dah rupa kat Nami Island, Korea yang terkenal tu..cuma bezanya kat sini tidak ada salji yang memutih.
Di sini juga terdapat light house (rumah api) yang terletak di atas batu-batu ban..unik sangat
Pst: jangan kata kaka ida tak payung jalan-jalan dalam negara šŸ˜‚

Pst 2: tak payah la tengok model itu, tengok view je.







 Cantik terbentang indah


 Sebaris Sebaris Lurus

Terapi mindaku


Antara tempat yang indah di dunia 


 Moga tempat ini dijaga dengan elok


 With Cinta


 Ada juga kambing -kambing yang berkeliaran

 Begitu cantik tersusun rapi


 Rumah api di atas batu-batu ban. 


Semoga tempat ini dikekalkan keaslian alam sekitarnya

Pemandangan yang indah di sekitar rumah api

14 comments:

  1. Belum ada kesempatan nak jln2 ke kelantan lagi...byk makanan sedap

    ReplyDelete
  2. Cantik. Boleh masuk dalam list.
    Cuma baru-baru ni ja ada sedikit isu tentang sampah. Nampaknya kena giatkan lagi kempen cintai alam sekitar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang Malaysia kurang peka terhadap kebersihan alam persekitaran.

      Delete
  3. sy ore kelate pun blom pernah gi situ...

    ReplyDelete
  4. cantik nya. selalu nampak gambar2 cam ni. those yang tak dapat gambar di Nami, boleh lah ke sini kan Brother. :-)

    ReplyDelete
  5. ok masuk dalam list. nanti gi kelantan, boleh singgah sini. menarik

    ReplyDelete
  6. menarik ni utk photoshoot
    antara tempat tarikan di kelantan juga skrg ni

    ReplyDelete
  7. ada kambing ok, jgn ada t**k kambing itu yg tk best..overall, cantik..

    ReplyDelete
  8. kalau pandai edit, buh salji then letak caption pulau nami pun org akn percaya hahaha

    ReplyDelete