Sunday, 23 June 2019

Doha City Tour

City Tour, Doha.

oleh Noor Hidayah Hanapi

Transit di Hamad International Airport 19 jam..mereput gua weh
Kami Join City Tour yang disediakan oleh Qatar Airways dengan bayaran 40 riyal qatar selama 2.45 jam..tour ini hanya boleh disertai oleh penumpang yang transit lebih daripada 5 jam di HIA
Banyak tour yang disediakan tapi kami hanya memilih Doha City Tour sahaja..ada 4 tempat yang termasuk dalam Doha City Tour ni iaitu:

1. The Pearl-Qatar
2. Museum Of Islamic Art
3. Katara Cultural Village
4. Souq Waqif


Kaunter pendaftaran untuk join tour ni terletak berhadapan dengan pintu gate A3. Dengan menyertai city tour Doha, sekurang-kurangnya anda mengenali doha secara dekat. Doha sebuah negara yang kaya raya. Lebih dari 80% adalah penduduk asing. Penduduknya mendapat pendidikan percuma, tidak perlu membayar cukai dan dilayan sebagai penduduk kelas pertama. Ini adalah kerana Allah SWT melimpah kurnia negara Doha dengan kekayaan minyak.

 Antara tour yang ditawarkan

 Tempat pendaftaran untuk tour

Ada pakej  tour 1-6 yang ditawarkan.

13 comments:

  1. best jg transit lama2 nih, dapat melawat tempat menarik..

    ReplyDelete
  2. MASA TRANSIT PUN BOLEH MELAWAT MENARIK TU

    ReplyDelete
  3. best juga tengok pengalaman.... seronok pula...

    seo

    ReplyDelete
  4. Best juga. Untung ada tour macam ni.

    ReplyDelete
  5. cuma mampu baca kisah pengembaraan abg din. nak gi sana blom mampu.

    ReplyDelete
  6. untung kalau transit lama2 dpt peluang mcm ni... turkish airlines pun ada buat mcm ni jg kan?

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum..
    Salam ukwah dari saya untuk anda..

    Jom follow blog https://www.iyaseo.id/

    Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
    Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
    Komen yang baik2 sahaja ye..
    Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..

    Terima kasih sekali lagi..ya

    ReplyDelete
  8. menarik gila kalau transit ni. plan nak pergi 1 negara, jadi 2 negara kan. ingat nak plan juga lepas ni travel transit lama2 ni. nak merasa

    ReplyDelete
  9. nampak menarik.. mesti cantik tempat ni..

    ReplyDelete
  10. Qatar Airways slalu tawarkn short tours mcm ni kn? mmg berbaloi... mmg sentiasa ada atau limited time aja ya?

    ReplyDelete
  11. omak aiiiii....19 jam transit. memang lama sunggu tu. nasib baik Qatar Airways pun ada sediakan city tour pakej utk penumpang dia, tak la boring menunggu dalam tu.

    ReplyDelete