Thursday, 11 July 2019

Batu Caves : The Colorful Temple Cave

Quick fact 

1. It is a limestone's hill, and one of the world most popular Tamil Shrines outside India.

2. Batu Caves in short referred as 10th caves or hill dedicated to Lord Murugan.

3.  It is the focus point of the Hindu festival of Thaipusam in Malaysia.

4.  272 steps to walk up to Batu caves stairs.

5.  Never wear short Pant or  skirt above knee-level if you plan ti go up the stairs.

6.  Entrance fee : Free of Charge

7.  Located in Gombak, Selangor 16 Kilometers away from Kuala Lumpur.



Dr Nassier
Lord Murugan


 Tim
 Nice view

What a day




How to get to Batu Caves

1.  Take a direct KTM Komuter train to Batu Caves from KL Sentral KTM Sation to Batu Caves KTM Station. The total journey is about 40 minutes.  The first train from KL Sentral to Batu Caves is 6.56 AM. The last train from KL Sentral to Batu Caves is 10.46 PM. The train fare to Batu Caves is only RM 2.30 by cash.

2.  Get to Kuala Lumpur Sentral Railway Station. It is the main railway station in Kuala Lumpur.

3.  Buy your ticket to Batu Caves Railway Station from KTM Komuter line.

4. On the Platform, look for sign posted showing, Batu Caves. 

5.  Batu Caves Station is the eighth (8th) station from KL Sentral.

6.  Once you arrive at Batu Caves and exist head right and you cannot miss the caves as there is a 43 meter (140 ft) tall Statue, the Lord Murugan. 

23 comments:

  1. tangga dah dicat warna-warni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar lama. Saje nak tulis post. Ada gambar terbaru, entah mana letaknya.

      Delete
  2. dah lama x singgah makan di Batu Caves...

    ReplyDelete
  3. Dah lama tak mai tempat ni mungkin sebab dah tukar company keja. Kalau tak confirm akan selalu mai ke sini jadi wakil agih sumbangan rempah dari company..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tersemat juga di sanubari kenangan yang indah walaupun masa telah berlalu.

      Delete
  4. Xpernah sampai lagi kesini. .Selalu tvk dlm tv ja

    ReplyDelete
  5. tangga dah tak warna-warni ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Warna-warni tangga itu sekarang. Gambar lama itu sebelum dicat tangga itu menjadi warna-warni.

      Delete
  6. Warna warni tanggaa panjat ke atas tu skrg kan...

    ReplyDelete
  7. sy dtg sini ms kecik2 kot. skrg cuma lalu lalang je dpn batu caves ni hehe

    ReplyDelete
  8. belum pernah menjejakkan kaki lg kesini

    ReplyDelete
  9. belum pernah daki anak tangga tu..entah larat atau tak. haha

    ReplyDelete
  10. Dah lama tak pergi Batu Caves, dulu masa maksu tinggal di Gombak ada juga singgah

    ReplyDelete
  11. Boleh datang singgah time jalan-jalan ke sana ni.

    Plaster Siling Selangor 

    ReplyDelete
  12. i remember we were stuck on the road near the cave and i can only stare at the stairs from afar.

    ReplyDelete
  13. Dalam selangor je pun. tapi i tak pernah ke sini. org luar berduyun2 ke mari.

    ReplyDelete
  14. Biasa lalu....tpi xpernah singgah mcm crowded jg...

    ReplyDelete
  15. Umah adik x jauh dari baru caves ni..x penah ajak dia pergi ahahaah

    ReplyDelete