Tuesday, 23 August 2016

Wajah Strata Fall

Wajah Strata Fall dari Lensa Teman.

Untuk cara-cara hendak ke Strata Fall telah diterbitkan di entry sebelum ini. Cuba anda cari entri 1 dan entri 2. Laman ini hanya untuk menatap wajah Air Terjun Strata yang masih asli dan belum diterokai sepenuhnya. Masih belum didedahkan kepada umum. 

 Kaki Travel Khairuddin dan hikers


Kami memang suka berposing dan bergaya

 Anda boleh berenang dan berkelah di sini

 Di sebalik batu-batan Strata

 Wajah asli Strata yang belum terusik lagi

 Wajah Strata di musim kering. Sudah tentu air akan memancut-mancut di musim hujan.

 Anda boleh memanjat tebing yang agak curam tapi tidak digalakkan.

Wajah Air Terjun Strata

25 comments:

  1. Best... merayap je airnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang awesome sangat. Sekiranya bertandang ke Tg Malim, boleh teman bawa PLM ke sini.

      Delete
  2. CANTIKNYA AIR TERJUN STRATA SERONOK MANDI MANDA

    ReplyDelete
  3. sejuk mata memandang tngok alam semulajadi.

    ReplyDelete
  4. Agak menarik juga air terjun di sini.

    ReplyDelete
  5. Encik, next time kalau ke sini roger2lah..saya nak ikut :)

    ReplyDelete
  6. wahh boleh dapat terbayang betapa sejuknya air terjun nie! Puas nyer dapat mandi masa hari panas.

    ReplyDelete
  7. wow cantik... baru nak tanya kat mana kenalah masuk link tu yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.my/2016/08/air-terjun-strata-part-1-behrang-ulu.html

      Part 1.

      Delete
    2. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.my/2016/08/air-terjun-strata-part-1-behrang-ulu.html

      Part 2.

      Delete
  8. alamak lepasker komen saya tadi... boleh tahan yer....

    ReplyDelete
  9. Allah.. indahnya ciptaan Allah....

    ReplyDelete
  10. wohaaa..mcm best je..dah lama x mandi air terjun nih...

    ReplyDelete
  11. mcm ni baru best, berbaloi trekking...

    ReplyDelete
  12. tgk air nyer tu pun dah tau sejukkkkkkkkkkkkkkkkkkk nyamannnnnnnnnnn

    ReplyDelete
  13. Batu2 tu mesti licin kan... bahaya klu tak hati2 ni... tapi air kompem sejuk!

    ReplyDelete
  14. dekat air terjun boleh buat urutan original

    ReplyDelete
  15. bestnyaaaa tak ramai plak tu.. xyah berebot2..

    ReplyDelete