Friday, 8 November 2013

Website Speed Test

Jom kita timbang blog kita 


Tell a Friend
Website Speed Test
Find out how fast your website loads. Too slow? Perhaps you need to optimize the page or move to a faster server.

 
Link adalah seperti berikut :
http://www.iwebtool.com/speed_test

Hari ini saya hendak timbang blog. Nak tahu sama ada blog saya berat ke tak dan juga nak tahu kelajuan loading blog ini. Jom klik http://www.iwebtool.com/speed_test untuk tengok result terkini....
(eg. iwebtool.com)
#
 Domain nameSizeLoad TimeAverage Speed per KB
1kakitravelkhairuddin.blogspot.com194.14 KB0.67 seconds0 seconds



Keputusan adalah seperti tertera di atas :

Nampak gaya memang tak berapa berat dan cepat time nak loading. Kalau tak kenalah  tukar theme dan header agar nampak lain sikit. Bermakna, saya tidak perlu berhijrah, Betul tak kawan-kawan? Sila bagi cadangan atau komen yang berguna buat saya yang baru dalam dunia blogging. Terima Kasih.

18 comments:

  1. Sy pun nk timbang juga.. salam Jumaat.. :)

    ReplyDelete
  2. hihi.,..cik akak nak komen tu tak tahu nie...sebab blog cik akak tu...berat lagi loading..hahaha...terlebih muatan kot., :)

    ReplyDelete
  3. Blog ida berat sikit dari blog tuan. masih ok lagi kot

    idasyuhada.blogspot.com/ 143.2 KB 5.13 seconds 0.04 seconds

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila check balik... alamakk berat laaa tadi tak perasan angka 5 tu... rupanya ambil masa 5 minit...aduhhh apa nak buat? Camne nak kurangkan yer?

      Delete
    2. Dah Buang 2 Widget... alhamdulillah... terima kasih kongsi idea ni... kalau tak ida tak tahu yang blog ida tu berat sangat...


      idasyuhada.blogspot.com/ 141.3 KB 0.31 seconds 0 seconds

      Delete
    3. Tahniah Ida...Kalau O seconds dah ok..... bagus dah buang 2 Widget akan menyebabkan kawan-kawan senang nak masuk blog kita. Kalau lama sangat kawan tunggu, depa bosan dan tinggalkan blog kita.

      Delete
  4. perkongsian yang bagus ni
    nak try jugak lah =)

    ReplyDelete
  5. dah lama dah tak timbang... mesti dah berat dah ni...

    ReplyDelete
  6. yezzaa 0.75 seconds, 169.09 KB, 0 sec/KB~ XD

    thanks for the useful info!! :D

    ReplyDelete
  7. ringan lagi tu.. blog aiza lagi berat, dah tahap obesiti.. hehe.. singgah isi semua tabung.. :D

    ReplyDelete
  8. saya punya lambat sikt.. 0.01 saat..

    ReplyDelete
  9. Haha. Dah cuba. 221.55 KB 0.8 seconds. Tak berat sangat kot. :)

    ReplyDelete
  10. Saiz blog saya agak besar kot, tapi ambil masa 0.61 saat. ok lagi kot.

    ReplyDelete
  11. terima kasih untuk info ni abg khai :) blog saya boleh tahan berat gak . haha ;D

    ReplyDelete