Wednesday, 15 April 2015

With love from Taiping : Pengalaman Hutan Hujan Malaysia

Zoo Taiping (Visiting the Malaysian Rainforest Experience)

Bring people close to the nature. Open between 830 am - 600 pm. Open everyday throughout the year include Sundays and Public Holidays. Entrance fee : Adult : RM 16.00. Children : RM8.00. Disability : Free of Charge. Video and Camera fee of Charge. Zoo Mini train : Free of Charge. The animals are usually feed in the morning between 10am to 12pm.

Ini adalah entri yang terakhir bercuti seisi keluarga ke Taiping dan Kuala Sepetang. Akan muncul lagi cuti kami sekeluarga siri ke 2 tahun 2015. Saya memilih untuk ke Zoo Taiping dan tidak ke Night Safari. Saya pernah ke Night Safari Taiping suatu masa dahulu. Kami tidak nampak banyak binatang dengan jelas  pada waktu malam, terasa rugi. Ternyata pandangan saya benar pada hari ini. Lebih berbaloi datang pada waktu siang hari berbanding malam

Zoo Taiping adalah zoo tertua di Malaysia. Dalam terbitan kali ini, saya hanya memilih binatang tertentu kesukaan saya. Banyak binatang sebenarnya di Zoo Taiping. Moh kita lawat Zoo Taiping.   

 Merak di Kayangan

 Gorilla

 Chimpanzee

 Singa

 Zebra

 Beruang Matahari

 Zirafah

 Walabi

 Sepasang Angsa

 Badak Sumbu

 Seladang

 Segerombolan Gajah

Selamat tinggal Zoo Taiping dan Night Safari

23 comments:

  1. suka plak sy tgk singa tu...bajet comel jeee ;-)

    ReplyDelete
  2. Rindu zaman kecik2 dulu.. hehe

    ReplyDelete
  3. comelnye beruang matahari tu... hi hi hi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tapi nape dia posing macam tu

      Delete
  4. gorilla pun ada...besarnya...

    ReplyDelete
  5. Bestnya.. gambar pun sgt cantik.. menarik.. :)

    ReplyDelete
  6. Binatang2 nampak sihat dan segar semuanya.. :)

    ReplyDelete
  7. Ada la dalam 3 ke 4 kali je saya ke Zoo Taiping sepanjang usia ni. Tu pun time balik kampung. Cantik gambar yang Abg Khairuddin ambil ni.

    ReplyDelete
  8. wah senangnya ya pak bisa jalan-jalan abreng keluarga alhamdulillah.....

    ReplyDelete
  9. Betul gak kalau pergi Night Safari nak bergambar pun susah... Siang lagi berbaloi untuk bergambar ^^

    ReplyDelete
  10. dulu pergi time baru open night safari. time tu pergi siang. tapi banyak haiwan yg tidur. maybe diorang terganggu dgn lampu night safari kot :)

    ReplyDelete
  11. Bestnya tgk binatang real cmni...

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. Saya suka sekali sekala melawat hutan hujan Malaysia.

      Delete
  13. Tgk zoo..lama tk pegi zoo..last pegi mini zoo kemaman jer kat teganu..

    ReplyDelete
  14. menikmati kehijauan hutan hujan tropika
    pernah blja kat u dulu lapisan hutan ni, tp semua dah lupa..haha
    so far yumida pun x pernah ke zoo, mmg tringin sgt2 tgk haiwan kat zoo, belum berkesempatan lg

    ReplyDelete
  15. Assalam,
    haaaaaaaaaaaa
    hat ni dah banyak kali iols pi he3
    seb baek :)
    boleh ngaku orang tepen balik he3

    ReplyDelete
  16. waaa sronoknyaa semua binatang nampak dekat2.. selalu zoo ni binatang nyorok2..
    last CT singgah sini last year kot ehehe.. dapat tngk bruang matahari tu tidoo tp betol2 depan pagar.. ehehe..

    ReplyDelete
  17. merak tu posing cantik je ...

    ReplyDelete
  18. kenapa gorila tu kurus cam x cukup mkn je..pernah sekali ke Zoo Taiping ni..kalau di ajak pegi lagi...humm..x kot..sekali sudah memadai

    ReplyDelete